TWOOLS Archief

Tussen 1999 en 2018 presenteerde Scapino 18 edities van TWOOLS, het programma waar jonge choreografische talenten de kans krijgen werk te maken voor de grote zaal.

Ruim zestig choreografen maakten werk voor TWOOLS. Voor veel choreografen was een debuut in TWOOLS gelijk ook een eerste kennismaking met het Nederlandse danspubliek. Choreografen als Marco Goecke, Nanine Linning, Annabel Lopez Ochoa, Guy & Roni, Felix Landerer en Marcos Morau maakten hun debuut in TWOOLS.

Alle edities

Twools 1

In het eerste seizoen in het nieuwe millennium presenteert Scapino een nieuw concept; TWOOLS. Geen thema, geen verhaal maar een zinderende non stop danscollage van 75 minuten.

Lees meer

TWOOLS 2

De tweede TWOOLS volgt kort op de eerste, met ruimte op het grote podium voor vijf individuele dansmakers, een choreografenduo en een hiphop crew. 

Lees meer

TWOOLS 3

TWOOLS 3 is de tweede editie van TWOOLS in het kalenderjaar 2000 en de derde in een jaar tijd. Het publiek in maakt kennis met eerste choreografieën van Ruby Edelman en Georg Reischl.

Lees meer

TWOOLS 4

Voor TWOOLS 4 nodigt Ed Wubbe een mix van fonkelnieuwe en al meer gevestigde dansmakers uit. Door hun werk te vervlechten ontstaat een unieke, festivalachtige avond in het theater.

Lees meer

TWOOLS 5

“Een aangename koorts heerst er in onze studio’s wanneer in een paar weken met alle dertig dansers de jaarlijkse editie van TWOOLS wordt gemaakt” blikt Ed Wubbe terug.

Lees meer

TWOOLS 6

De elf zeer uiteenlopende dansstukken die voor TWOOLS6 in één programma worden verzameld, reflecteren de wens om ruimte te geven aan risico en aan de volle breedte van het dansveld.

Lees meer

TWOOLS 7

Alles kan in TWOOLS. En dat nemen de choreografen die Ed Wubbe heeft uitgenodigd, van aanstormend talent uit de Scapino-gelederen tot internationaal meer gevestigde choreografen, ter harte.

Lees meer

TWOOLS 8

De 8e editie van TWOOLS doet het zonder de reeks korte, verbindende groepsstukken die artistiek leider Ed Wubbe gewoonlijk voor de seizoensafsluiter van Scapino maakt.

Lees meer

TWOOLS 9

Een recordaantal choreografen werkt mee aan TWOOLS 9. Makers die de voorafgaande jaren het gezicht van de Nederlandse dans mee bepaalden. Onder hen drie duo’s. En maar liefst vier vrouwen.

Lees meer

TWOOLS INTERNAT10NAL

Het is feest, want TWOOLS wordt tien. Tot nu toe bood het format al een podium aan bijna veertig choreografen, vaak jong, de meesten van hen freelance werkzaam in Nederland.

Lees meer

TWOOLS 11

Aan de 11e editie van TWOOLS nemen zeven choreografen deel: Marina Mascarell Martinez, Jérôme Delbey, Thom Stuart, Lucas Jervies, Loïc Perela, Georg Reischl en Ed Wubbe

Lees meer

TWOOLS at the opera

De mooiste muziek uit verschillende opera’s, vijf choreografen, alle dansers van Scapino, een prachtig decor én een beraamde moordaanslag op de dans.

Lees meer

TWOOLS 13

Een bijzondere samenwerking van Ed Wubbe en Ellen te Damme, een Vuurvogel van Marco Goecke en stukken van Min Li, Felix Landerer, Heidi Vierthaler en Alessandro Perreira.

Lees meer

TWOOLS 14

TWOOLS 14 is een volle editie met maar liefst tien titels van o.a. Felix Landerer, Voortman & De Jonge, Mischa van Leeuwen, Jan Kooijman en Ed Wubbe.

Lees meer
TWOOLS 15/Nagasaki met Leslie Humbert (foto Hans Gerritsen)

TWOOLS 15

TWOOLS viert de vijftiende editie – het derde lustrum – met, aldus de flyer, “een caleidoscopische dans-zap-avond waarin dansers, technici én toeschouwers snel moeten schakelen.”

Lees meer

TWOOLS 16

Zes wereldpremières van choreografen als Marcos Morau, Itamar Serussi en Ed Wubbe. Met live muziek van Michiel Borstlap en Katharina Gross.

Lees meer

TWOOLS 17

Onder het motto “Meer dans past er niet in” presenteert Scapino Ballet Rotterdam TWOOLS 17. In 75 minuten dansen 22 dansers in 8 stukken van 7 choreografen.

Lees meer
TWOOLS

TWOOLS 18

TWOOLS 18 blijkt de laatste in de reeks. Het is een waardige afsluiter met wereldpremières van choreografen Ryan Djojokarso, Joeri Dubbe en Maciej Kuzminski.

Lees meer

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu