TWOOLS 13

Data 01 juni 2011 t/m 04 juni 2011

Liefhebbers van dans, spektakel, theater en entertainment kunnen niet om de nieuwe TWOOLS heen, kondigt de flyer voor editie 13 van TWOOLS aan.

De vele fans die de TWOOLS-reeks met zijn festivalachtige sfeer inmiddels heeft, zien dit jaar opnieuw een bijzondere samenwerking van Ed Wubbe. De artistiek directeur en zijn dansersensemble vormen een team met zangeres en muzikant Ellen ten Damme, die in haar eigen laatste programma circuselementen toevoegde. In de gedeelde liefde voor deze vorm van entertainment en het bewegingsidioom van circus vinden Wubbe en Ten Damme elkaar. Voor Ten Damme’s volgers is het ook een voorproefje van haar nieuwe Nederlandstalige liedteksten.

Makers

Marco Goecke
Choreograaf
Heidi Vierthaler
Choreograaf
Felix Landerer
Choreograaf
Min Li
Choreograaf
Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf

Credits

Concept en regie

Ed Wubbe

Choreografie
Marco Goecke, Min Li, Heidi Vierthaler, Felix Landerer, Alessandro Pereira, Ed Wubbe
Muziek
Ellen ten Damme (live), Igor Stravinsky, Murcof e.a.
Video
Yafit Taranto
Kostuumontwerp
Pamela Homoet, Felix Landerer, Michaela Springer, Min Li e.a.
Lichtontwerp
Benno Veen, Udo Haberland

Een aandoenlijk duet over de kwetsbaarheid en de onmacht van de liefde

Miriam van der Linden over 'Vuurvogel'

Het ‘dansfeest in en voor Rotterdam’ zoals Scapino Ballet Rotterdam TWOOLS13 omschrijft, brengt weer een veelvoud aan stijlen en danstalen bij elkaar in telkens grofweg tien minuten. Huischoreograaf Marco Goecke sluit zijn laatste seizoen bij het gezelschap af met een aangrijpende Vuurvogel pas de deux op muziek van Stravinsky.

Danscriticus Mirjam van der Linden van De Volkskrant is onder de indruk: “Chiara Mezzadari en Mitchell-lee van Rooij weten de combinatie van typisch dierlijk gefladder van de handen, die als gekruiste vleugeltjes over elkaar liggen, en de juist mechanische hoekigheid van andere bewegingen te transformeren naar een aandoenlijk duet over de kwetsbaarheid en de onmacht van de liefde.”

Alessandro Perreira keert na TWOOLS12 – At The Opera terug met Crossing Silence. Heidi Vierthaler maakte met dansers Bryndis Brynjolfsdottir, Romanna Delauw, Sonoko Kamimura, Nicole Kohlmann en Yosuke Kusano het dansstuk Shin Bun Shi waarin de video van Yafit Taranto een opvallende rol speelt. Scapinodanser Min Li presenteert zich voor het eerst als danstheatermaker met Good Evening. En Felix Landerers Fake One is een helder en beeldend kwartet voor drie mannen en een vrouw. Het is zijn eerste choreografie voor Scapino en levert hem direct een aantstelling als huischoreograaf op.

De foyer van de Rotterdamse Schouwburg biedt dit jaar elke speelavond ruimte aan het TWOOLS Unlimited Podium, met gratis optredens van aanstormend Rotterdams talent.

Programma

Ellen ten Damme - Ed Wubbe

Vuurvogel
Choreografie: Marco Goecke

Crossing Silence
Choreografie: Alessandro Pereira

Shin.Bun.Shi
Choreografie: Heidi Vierthaler

Good Evening
Choreografie: Min Li

Fake One
Choreografie: Felix Landerer

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu