Serieus kijkende man in een studio

Alessandro Pereira

De Braziliaan Alessandro Pereira danste na zijn opleiding in Sao Paulo bij de Lina Pentiado Dance Compagny en met het Bahia Ballet bij het Ballet do Teatro CastroAlves. In 2002 verhuisde hij naar Oostenrijk om als solist te dansen bij Tanz Graz. Een jaar later danst hij bij het Ballettheater Munchen in producties van choreografen als Carolyn Carson, Jiri Kylián en Richard Alston.

Alessandro Pereira ontving in 2006 de Bayerischen Kunstförderpreis voor zijn werk als danser. Van 2003 tot 2007 werden zijn choreografieën gepresenteerd in het programma voor jonge choreografen van het Gärtnerplatz theater in München.In 2007 maakte hij Crossing Silience voor het New Danish Dance Theater in Kopenhagen. Hiermee won hij in 2009 het Internationale Choreographen Concours Hannover en de Scapino Productie Prijs. Winnaars van deze, door artististiek leider Ed Wubbe, ingestelde prijs, krijgen de kans om bij Scapino een stuk te maken voor de TWOOLS-serie. Vervolgens maakte hij Absent voor Tanz Theater Braunschweig. En in 2010 Unintended voor het New Danish Dance Theater in Kopenhagen, waar hij tot op heden verbonden is als danser.

Als winnaar van de Scapino Productie Prijs werkt hij in 2010 samen met Ed Wubbe, Hans Tuerlings, Lucas Jervies en Loïc Perela aan TWOOLS at the Opera.

In 2011 maakte hij And I For You voor het Danish Dance Theater.

Werk voor Scapino