Felix Landerer

Felix Landerer

Felix Landerer studeerde aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt am Main. Na een carrière als danser begon hij in 2006 te choreograferen en richtte hij een eigen gezelschap op in zijn geboortestad Hannover, LANDERER&COMPANY.

Al gauw riep vaktijdschrift Dance Europe hem uit tot ‘New name to watch' vanwege zijn virtuoze en organische beeld- en danstaal. Landerer werkt met een vaste componist, Christof Littmann.

In 2010 won Landerer in Hannover de eerste prijs in het Internationale Choreografen Concours waar Ed Wubbe de artistieke leiding voerde. Hij won ook de aan dat festival verbonden Scapino Productieprijs. Met die prijs maakte hij met de Scapinodansers Fake One, dat werd opgenomen in TWOOLS 13 (2011). Het stuk was een groot succes en werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen.

In 2012 maakte Landerer voor TWOOLS 14 Irreversable, waarna hij doorstroomde naar het avondvullende werk. In 2013 maakte hij Kranken Katze dat deel uitmaakte in de Scapinovoorstelling Le Chat Noir. In hetzelfde jaar maakt hij Blind Spot voor de voorstelling The Great Bean. Het levert hem een Zwaan op voor de meest indrukwekkende dansproductie. In oktober 2014 ging zijn choreografie 15 minutes or less in première in de Scapinovoorstelling ICONS.

Landerer maakte in seizoen 2018-2019 als gastchoreograaf bij NDT 2 het stuk The whys and wherefores are elusive.

Curriculum Vitae

Geboren
1975, Hannover, Duitsland

Opleiding
Frankfurt University of Music and Performing Arts

Danste bij
Staatsoper Hannover (o.a.)

Maakte werk bij
LANDERER&COMPANY, Balé Teatro Guaira, Commedia Futura, Nationaltheater Mannheim, Gotenburg Operans Danskompani, Konzerttheater Bern, Luzerner Theater, Northwest Dance Project Oregon, Theater St Gallen, Norrdans, Theater Münster, Scapino Ballet Rotterdam, NDT 2

Nominaties en prijzen
- 1e prijs Internationale Competitie voor Choreografen (Hannover) - 2010
- Zwaan voor 'beste productie' - 2013
- Pro Visio prijs - 2017
- Stadtkulturpreis Hannover - 2017

new-adventures-rehearsal-felix-8c1a6964.jpg

With his captivating and original way of hewing out movement from the human body, Landerer remains a name to watch out for.

Dance Europe, 2012

Werk voor Scapino