Vier dansers in verschillende posities op het podium

TWOOLS 3

TWOOLS 3 is de tweede editie van de dans-zapavond van Scapino Ballet Rotterdam in het kalenderjaar 2000 en de derde in een jaar tijd. Inmiddels hebben choreografen van binnen en soms ver buiten het gezelschap werk gemaakt voor TWOOLS, en ervaring opgedaan met de snelle productietijd en het veelzijdige dertigkoppige ensemble van Scapino.

Het publiek in de Rotterdamse Schouwburg maakt voor TWOOLS 3 kennis met eerste choreografieën van Ruby Edelman en Georg Reischl en ziet voor de tweede keer in TWOOLS stukken van Keith-Derrick Randolph en Ederson Rodrigues Xavier. Ook in deze derde editie verzorgt artistiek leider Ed Wubbe een rode draad. Deze keer vraagt hij zich in een driedelige choreografie af: What Did The Romans Do For Us?

Het staat de gastchoreografen die Wubbe heeft uitgenodigd vrij om zelf een thema te kiezen en het dansstuk te maken dat zij willen maken – als het maar niet langer duurt dan tien minuten. Wubbe nodigt hen uit omdat hij gegrepen is door hun eigenheid. Hij kiest ook vanuit de wens een zo divers mogelijk danspalet te tonen en zo breed mogelijk bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge makers in het dansveld.

Randolph bijt het spits af met het duet Regina Complete dat hij zelf danst met Bonnie Doets. Met Insomniac weet Scapino-danser Ederson Rodrigues Xavier opnieuw zijn gevoel voor drama samen te ballen in een kwartet met uitdagende muziek van de Amerikaans-Rotterdamse componist Greg Smith.

DeCayDance is freelancer Ruby Edelmans debuut als choreograaf bij Scapino. Mischa van Leeuwen, Kevin O’Halloran en Mariëlla de Jong dansen op een soundtrack met onder meer The BeeGees. Georg Reischl, net danser-af bij Scapino, verraadt zijn sterke oog voor detail in State Disrupted.

Credits

Concept en regie
Ed Wubbe

Choreografie
Keith-Derrick Randolph, Ederson Rodrigues Xavier, Ruby Edelman, Georg Reischl, Ed Wubbe

Muziek
Michiel Jansen, Korn, Jorge Silva, The Bee Gees, C + C Music Factory, Greg Smith

Kostuumontwerp
Pamela Homoet, José Drabbe, Keith Derrick Randolph, Georg Reischl, Ruby Edelman

Vier dansers in verschillende posities op het podium

Programma

Regina Complete
Choreografie: 
Keith-Derrick Randolph

What Did The Romans Do For Us? - Part I
Choreografie: 
Ed Wubbe

Insomniac
Choreografie: 
Ederson Rodrigues Xavier

Decaydance
Choreografie: 
Ruby Edelman

What Did The Romans Do For Us? - Part II
Choreografie: 
Ed Wubbe

State Disrupted
Choreografie: 
Georg Reischl

What Did The Romans Do For Us? - Part III
Choreografie: 
Ed Wubbe