Twee dansers in duet met vrouw die haar been heeft uitgestrekt omhoog

TWOOLS 4

Voor TWOOLS 4, de tweede TWOOLS van seizoen 2000-2001, nodigt artistiek leider Ed Wubbe een mix van fonkelnieuwe en al meer gevestigde dansmakers uit. Door hun werk naast en door elkaar te plaatsen en te vervlechten met een rode draad van zijn eigen hand ontstaat een unieke, festivalachtige avond in het theater. Met 75 minuten non-stop dans – in alle facetten.

De choreografen zijn uitgenodigd om hun eigenheid en krijgen de vrije hand. Het maaktempo is hoog, en daarmee het risico ook. Maar de makers kunnen allemaal bouwen op de dertig sterke dansers die het gezelschap rijk is, al hoeven ze ze niet allemaal in te zetten. Een solo, een duet, een handvol dansers of het hele ensemble: het wisselt elkaar naadloos af in het programma van TWOOLS. De enige markering is een snelle decorwisseling tussendoor.

Hans Dagelet is acteur, muzikant, dichter en kunstenaar. Met That’s It, een solo voor de iconische Scapinodanser Mischa van Leeuwen maakt hij nu ook een choreografie. Gaël Domenger volgt hem op met zijn tweede werk voor de TWOOLS-reeks: So And So.

Na haar succesvolle avondvullende werk eerder dit seizoen, The Neon Lounge, presenteert de jonge huischoreograaf Nanine Linning een herneming van haar stuk Mono/Stereo als onderdeel van TWOOLS 4. Thom Stuart, die met Rinus Sprong inmiddels alweer vijf jaar De Dutch Don’t Dance Division runt in Den Haag, is met twee stukken vertegenwoordigd: Weena voor zeventien dansers op muziek van de band Primal Scream, en een bewerking van Fortuna’s Follies, dat hij maakt voor zijn eigen gezelschap. Het duo Elshout & Händeler tekent voor de laatste gastchoreografie in TWOOLS 4: Grip - For The Memory, een kwartet voor twee mannen en twee vrouwen.

Credits

Concept en regie
Ed Wubbe

Choreografie
Hans Dagelet, Gaël Domenger, Nanine Linning, Thom Stuart, Elshout & Händeler, Ed Wubbe

Muziek
Georg Friedrich Händel, Primal Scream, Francesco Geminiani, Nicolai Rimsky-Korsakov, Lucid Terror, John English, Sergei Rachmaninov

Kostuums
Pamela Homoet, Ans Kooijman, Thom Stuart, Nanine Linning, Gaël Domenger

Lichtontwerp
Benno Veen

Duet van twee dansers in rode kleding

TWOOLS 1 t/m 4 zijn de afgelopen jaren exclusief te zien geweest in de Rotterdamse Schouwburg. Het wordt hoog tijd dat de rest van Nederland dit dansfeest ook eens kan meemaken. Na TWOOLS 4 volgt daarom in oktober 2001 TWOOLS On The Road, met het beste van de vier edities in één reispakket bijeengebracht. 

 

Scene aan tafel met personen die een wit servet boven hun hoofd zwaaien

Programma

Paramount - 1

Choreografie: Ed Wubbe

That's it

Choreografie: Hans Dagelet

So and so

Choreografie: Gaël Domenger

Mono/Stereo

Choreografie: Nanine Linning

Weena

Choreografie: 
Thom Stuart

Paramount - 2 

Choreografie: 
Ed Wubbe

Fortuna's Follies 

Choreografie: 
Thom Stuart

Grip - for the memory
Choreografie: 
Elshout & Händeler

Paramount - 3

Choreografie: 
Ed Wubbe

Paramount - 4
Choreografie: 
Ed Wubbe