Twee dansers met rode kostuums in duet

Elshout & Händeler

Het choreografenduo Diane Elshout en Frank Händeler maakte tussen 1996 en 2006 samen dansproducties onder de naam Elshout & Händeler.

Diane Elshout was van 1986 tot 1996 actief als moderne danseres. Na haar tijd met Frank Händeler richtte ze met Simon Rowe en beeldend kunstenaar/fotograaf Noud Verhave het Moving Arts Project (MAP) op, een multidisciplinaire kunstenaarscollectief in Amsterdam dat community arts maakt vanuit het hart van Amserdamse wijken. Het doel is om mensen letterlijk en figuurlijk te laten bewegen.

Diane Elshout behaalde een master Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht en is vanaf 2010 actief als docent, onder meer aan ArtEZ, en als onderzoeker en organisator bij Danslab in Den Haag.

De Duitse moderne danser en choreograaf Frank Händeler (1962) begon zijn loopbaan bij Pina Bausch en is sinds 1994 zelfstandig choreograaf, performer, wetenschapper, dans, theaterdocent, fotograaf en videomaker. Hij begon zijn opleiding in de podiumkunsten in Wuppertal in 1977 bij het Pina Bausch Ensemble. Een ervaring die doorklinkt in zijn gehele artistieke carrière. Zijn ervaring is breed en varieert van het maken van multidisciplinaire hedendaagse danstheatervoorstellingen tot sociaal-politiek straattheater, van landschapsvoorstellingen tot bodypainting-interventies en community art projecten.

Händeler heeft met zijn choreografieën verschillende nationale en internationale prijzen en internationale beurzen gewonnen. In 2010 behaalde Händeler zijn Master in Performance Art aan de State University of Dance and Theatre Sciences in Salvador/Brazilië.

Het duo Elshout & Händeler maakte voor Scapino Ballet Rotterdam in 2001 het werk Grip - For The Memory voor TWOOLS 4.

Werk voor Scapino