Dansbeeld met 3 dansers in een donkere setting

Gaël Domenger

Gaël Domenger volgde zijn dansopleiding aan de Paris Opera Ballet School en het Conservatoire National Supérieur Paris. Hij danste bij het European Ballet, het Leipziger Ballet en de Opéra Royal de Wallonie voordat hij in 1996 als danser bij Scapino begon. Hier danste hij in werk van Voortman/De Jonge, Ed Wubbe, Leine & Roebana, Krisztina De Châtel en Nanine Linning.

Kort nadat hij bij Scapino aantrad, begon Domenger met choreograferen voor de workshops. Voor ‘Made in Rotterdam’ maakte hij onder meer Shunyata (1997) en Out of the Link (1999). Ook maakte hij enkele choreografieën bij Korzo Producties. Voor TWOOLS 2 maakte hij Like This in 2000, en in 2001 voor TWOOLS 4 kwam de creatie So And So uit.

Na zijn tijd bij Scapino Ballet Rotterdam vertrok Gaël Domenger naar het Franse Biarritz om als choreograaf aan de slag te gaan bij Malandain Ballet Biarritz. In 2007 werd hij daar hoofd van het Choreographic Research Laboratory. Daarnaast is Domenger dansdocent aan de Ginasiano Escola de Dança in Portugal.

Werk voor Scapino