Danser op een rode achtergrond met geverfde letter X. Hij draagt een zwarte glimmende top en strekt zijn armen uit richting de camera.

The Square2

Met een subtiele hint naar La Divina Commedia van Dante vertalen de vier makers van The Square2 de reis van het inferno naar het paradijs naar het hier en nu en de persoonlijke uitdagingen van de coronatijd. Voortgestuwd door livemuziek met elementen uit de dance en ambient gaan de dansers op zoek naar innerlijke, vernieuwde kracht en inzicht.

Het toneel als ontmoetingsplek: dat is het uitgangspunt van The Square. Een nieuwe reeks avondvullende voorstellingen gemaakt door opkomend talent, waarin de artistieke samenwerking centraal staat.

Deze tweede editie gaat een internationaal gezelschap van jonge dansmakers op avontuur met de Nederlandse muzikant en producer Richard van Kruysdijk. De choreografen brengen elk hun eigen stijl en achtergrond mee en maken samen een energieke voorstelling die verrast en ontregelt.

Podcast

Kom alles te weten over The Square2 in onze nieuwe podcastreeks.

Contentmaker Iris spreekt met de bedenker van het concept The Square: Ed Wubbe, interviewt componist Richard van Kruysdijk over de muziek en visuals en de choreografen vertellen over hun maakproces en inspiratie.

Credits

Artistieke leiding
Ed Wubbe

Choreografie
Mario Bermúdez Gil, Antonin ComestazRyan Djojokarso

Compositie, live muziek, videoprojecties
Richard van Kruysdijk

Toneelbeeld
Bart van Geldrop, Richard van Kruysdijk

Lichtontwerp
Xavier Spruit Bleeker

Kostuumontwerp
Petra Finke

TheSquare2 foto Bas Czerwinski

De pers over The Square2

thesquare2_foto_basczerwinski_0630_1.jpg

De Makers