Antonin Comestaz in de studio van Scapino Ballet

Antonin Comestaz

Antonin Comestaz (Frankrijk) studeerde in 1999 af aan de Ballet School van de Opéra national de Paris en bleef hier aan als danser. Antonin danste verder voor Hamburg Ballet, Tanz Theater München, Ballet Mainz, en Scapino Ballet Rotterdam. Bij deze gezelschappen werkte hij samen met gerenommeerde choreografen als John Neumeier, Marco Goecke, Rui Horta, Carolyn Carlson, Ed Wubbe en Jacopo Godani.

Vanaf 2013 werkt Antonin als freelance choreograaf. Hij creeerde diverse stukken bij Korzo en nam deel aan verschillende internationale festivals en choreografische wedstrijden. Met Then, Before, Now, Once again won Antonin de productieprijs op de 14e editie van de Premio Roma Danza Choreographic Competition.
 
In 2017 maakte hij voor Conny Janssen Danst Vacuum Garden in coproductie met Korzo. Het stuk werd geprezen door publiek en critici: "Vacuum Garden is een smakelijke, uitnodigende en scherp gemonteerde choreografie, gedanst met duidelijk plezier (....) Comestaz lijkt een naam om in de gaten te houden" THEATERKRANT).

In datzelfde jaar kreeg hij van Codarts de opdracht om een avondvullende choreografie te maken. Voor dit werk ontvangt hij de BNG Bank Dansprijs 2018 op het Holland Dance Festival.

Curriculum Vitae

Geboren
1980, Frankrijk

Opleiding
Ballet School van de Opéra national de Paris

Danste bij (o.a.)
Opéra national de Paris, Hamburg Ballet, Tanz Theater München, Ballet Mainz, en Scapino Ballet Rotterdam

Danste in werk van (o.a.)
John Neumeier, Marco Goecke, Rui Horta, Carolyn Carlson, Ed Wubbe en Jacopo Godani

Prijzen en nominaties
- BNG Bank Dansprijs
- 5e Tanzplattform Bern Choreografische Competitie (finalist)
- Premio Roma Danza (productieprijs)
- 7e Solo/Duo Choreografische Wedstrijd (nominatie)
- MASH (nominatie)
- 14e Internationale Solo-Tanz Theaterfestival (3e prijs)

Antonin Comestaz

In Antonins werk staan vaak de absurde en duistere komische uitingen van het dagelijks leven en de mensheid centraal, waarbij hij gebruik maakt van zijn speelse, eigenzinnige en zeer innemende choreografische stijl. Zijn werk heeft meerdere prijzen en nominaties in de wacht gesleept en wordt regelmatig tentoongesteld op verschillende internationale festivals.
 
Naast choreografie componeert hij muziek voor sommige van zijn stukken en voor andere choreografen.

Comestaz lijkt een naam om in de gaten te houden

Podcast

In de podcastreeks rondom The Square 2 spreekt contentmaker Iris met Antonin, onder andere over hoe het is om terug te zijn bij Scapino, waar hij de laatste jaren van zijn danscarrière danste.

Werk voor Scapino