Voortgezet onderwijs

Scapino Ballet Rotterdam geeft moderne dans een inspirerende plek in het voortgezet onderwijs. Door middel van een divers programma voor alle leerjaren en niveaus, laat Scapino jongeren dans ervaren op een eigen en unieke manier. Het verbindt en verrijkt de leerlingen en zorgt voor veel plezier.

Scapino is het oudste dansgezelschap van Nederland, opgericht in 1945 door Hans Snoek. Samen met twaalf dansers bedacht Hans Snoek dat dans een lach op de bleke gezichtjes van oorlogskinderen kon toveren. Het eerste jeugddansgezelschap van Nederland was een feit. Van een klassiek jeugddansgezelschap heeft het gezelschap zich door de jaren heen ontwikkeld tot een eigentijds en stoer dansgezelschap met aansprekende voorstellingen.

Zo inventief en beweeglijk als het gezelschap is ook het aanbod voor het voortgezet onderwijs. Educatie is verweven in het DNA van Scapino en laat jongeren kennismaken met alles wat moderne dans te bieden heeft. Ons topteam van docenten (veelal oud dansers) staan klaar om uw leerlingen in beweging te zetten, dansant, energiek en met veel plezier.

VO aanbod

Coronaproof aanbod

Cultuuronderwijs kan juist in coronatijd zorgen voor afwisseling in het (online) lesprogramma en voor geïnspireerde leerlingen. Als alternatief voor alles wat nu niet kan of mag, heeft Scapino Academy een leerzaam én fun Corona-proof programma. Zo kunnen we de leerlingen toch laten kennismaken met Scapino en ze moderne dans laten ervaren.

Online of hybride

Inmiddels zijn onze docenten thuis in het geven van online workshops waarbij alle leerlingen online deelnemen of hybride workshops; leerlingen volgen de workshop online én een groep vanuit een klaslokaal. Onze docent geeft de workshop altijd vanuit huis, veilig en zonder gedoe!

Heb je een vraag?

Laat het ons gerust weten. We denken graag met je mee zodat een online activiteit wel kan plaatsvinden, juist nu! Heb jij als docent CKV of KUA behoefte aan bijscholing over dans(geschiedenis)? Laat het ons weten, we horen graag van je.

 

Boek direct een workshop

Onze workshop docenten

Nikki Jansen
Workshop docent
Yannick Wagenaar (foto Khalid Amakran)
Yannick Wagenaar
Workshop docent
Mariella de Jong
Workshop docent
Eldridge Labinjo (foto Khalid Amakran)
Eldridge Labinjo
Workshop docent
Cody van Dam
Cultuurcoach
Emmeline Mooij
Workshop docent

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu