The Blend

The Blend

Scapino begint het nieuwe seizoen niet in het theater maar in een Rotterdams icoon en werelderfgoed monument, de Van Nelle Fabriek. Vanaf 24 september danst Scapino hier twee weken lang de speciale voorstelling: The Blend.

Waar ooit exotische koffiesoorten werden gemengd tot spannende nieuwe smaken, mixt een groep jonge choreografen en muzikanten, onder regie van Ed Wubbe, in The Blend verschillende stijlen dans en muziek door elkaar. In een indrukwekkend decor van beton en staal krijgt het publiek een bijzondere kijkervaring, waarin stijlen met elkaar botsen of verrassend samengaan. Met bijdragen van de, uit de breakdance afkomstige, jonge Nederlandse choreograaf Justin de Jager, de Spaanse choreografe Alba Castillo en muzikant, rapper en spoken word artiest Dox (Unorthadox).

De Makers

Credits

Concept
Ed Wubbe

Makers
Alba Castillo, Dox, Justin de Jager

Lichtontwerp
Xavier Spruit Bleeker

Kostuumontwerp
Petra Finke

The Blend - Dox -052.jpg

De jonge Nederlandse choreograaf Justin de Jager is een pionier in de opkomende breakdancediscipline ‘Threading’. In The Blend creëert hij een heel eigen wereld waarin de dansers met een oneindige opvolging van bewegingen als één lichaam in elkaar verstrengeld zijn. Ondanks zijn jonge leeftijd won hij vorig jaar de publieksprijs van het Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) en haalde hij de finale van Hollands Got Talent.

De Spaanse choreografe Alba Castillo maakt pure danspoëzie met een vleugje magie. In de oude distributiehal van de Van Nelle Fabriek bloeit een kinderlijke droomwereld op waarin fantasie en realiteit door elkaar lopen. Alba is soliste bij Ballet Theater Basel en wint als choreografe prijzen op alle festivals waar zij aan meedoet, van Kopenhagen tot Beijing.

De Rotterdamse spoken word artiest, muzikant, rapper en performer Dox (Unorthadox) staat in The Blend garant voor een spannende clash van culturen. Muzikanten en dansers dagen elkaar uit mee te gaan in verrassende improvisaties. Met zijn liefde voor ontregelen en het doorbreken van bestaande codes weet Dox een nieuwe dynamiek tussen dans en muziek te creëren.

The Blend - Justin de Jager -025.jpg

Podcast

Kom alles te weten over The Blend in de podcast.