Pablo campagnebeeld

Pablo

Pablo is een enerverende voorstelling vol dans, theater en live muziek over het Spanje van Pablo Picasso, gemaakt door Marcos Morau, een van de nieuwe, grote Europese choreografen.

Pablo wordt gedanst door het volledig Scapino ensemble op live muziek van Sinfonia Rotterdam in een bezetting van maar liefst 24 musici. Morau geeft de voorstelling een fantasierijke en filmische enscenering, waarin zelfs een motor en rouwstoet met wagen het toneel opkomen. Het geheel, samen met de prachtige historische kostuums, geven de voorstelling een grootse indruk.

Picasso

Via de levensloop van Picasso wordt het publiek in deze levendige voorstelling meegenomen in de ontwikkeling van de Spaanse maatschappij tijdens wereldoorlogen, dictatuur en hervormingen. Tegelijkertijd geeft Morau een ontroerend kijkje in de Spaanse ziel en temperamentvolle volksaard met diepe emoties en de worsteling tussen traditie en vernieuwing. Sinfonia Rotterdam speelt, o.l.v. Conrad van Alphen en Benoit Fromanger, live muziek met werken van Tsjaikovski en Ravel, aangevuld met Spaanse en Franse volksliederen gearrangeerd door Sylvia Maessen. Morau won in korte tijd grote prijzen, zoals de National Dance Award van het Spaanse Ministerie van Cultuur.

Choreograaf

Credits

Artistiek concept
Marcos Morau & La Veronal

Choreografie
Marcos Morau i.s.m. de dansers

Muziek
Sinfonia Rotterdam

Dirigenten
Conrad van Alphen / Benoit Fromanger

Arrangeur
Sylvia Maessen

Pablo duet

Sinfonia Rotterdam

Synchroon aan de energie en intensiteit van de grote havenstad, brengt Sinfonia Rotterdam de muziek van klassieke meesters op een dynamische, indringende wijze naar een groot publiek. Tijdens uitvoeringen in concertseries in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, en op de vele nationale en internationale podia weet Sinfonia Rotterdam onder leiding van de gedreven dirigent Conrad van Alphen het publiek te betrekken bij de muzikale beleving.

Bij Pablo staat het orkest wisselend onder leiding van Conrad van Alphen en Benoit Fromanger. De arrangementen zijn gemaakt door Sylvia Maessen.

Pablo_Ensemble_2860a.jpg