Oscar

Oscar

 

Koninklijk Theater Carré en Scapino Ballet presenteren: Oscar, een hommage aan Oscar Carré, met dans, theater, circus én live muziek van Blaudzun. Choreograaf Ed Wubbe laat zich inspireren door Oscar’s visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven.

De filmische, emotionele nummers van Blaudzun vormen de ideale score voor Nederlands oudste dansgezelschap dat zijn allereerste theateroptredens in 1946 in Carré gaf. Met Oscar viert Koninklijk Theater Carré haar 135-jarig bestaan.

Oscar wordt gespeeld in de piste-opstelling van Carré. Optredens in deze beroemde piste worden door artiesten en publiek vaak als magisch ervaren. In deze piste vierde Oscar Carré triomfen met zijn circus- en paardenshows.

Oscar wordt een voorstelling in de geest van Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn. Met het voltallig dansers ensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten in Oscar vele disciplines samen.

Eerder danste Scapino in de piste van Carré de negenmaal uitverkochte voorstelling TING!

De pers over Oscar

Choreograaf

Dans gaat verder waar circus ophoudt en circus gaat verder waar dans ophoudt. Die twee disciplines sluiten mooi bij elkaar aan en zo worden de dansers en circusartiesten één groep.

Ed Wubbe 

Credits

Choreografie
Ed Wubbe

Muziek
Blaudzun

Dans
Scapino ensemble

Circus | Codarts Circus Arts
Arvi Yrjölä (acrodancer), Natalia Koskela (partneracrobaat), Lucas Chacón (partneracrobaat), Joe Baker (rope), Malte Gerhardt (globe / handstand acrobaat), Benedikt Löffler (globe acrobaat), Luise Hoffmann (trapeze), Fidel Rott (object manipulatie)

Kostuumontwerp
Pamela Homoet

Lichtontwerp
Xavier Spruit Bleeker

Oscar tableau

De dansers

Blaudzun

Over de muziek
Het gekozen repertoire gaat dwars door het Blaudzun oeuvre heen. Een deel van de bestaande nummers werd opnieuw gearrangeerd en Blaudzun componeerde ook speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek. ‘Dit gaf de mogelijkheid om het avontuur op te zoeken. Popliedjes kenmerken zich door bepaalde wetmatigheden. Ook zijn ze eigenlijk te kort voor een avondvullende voorstelling als deze. In combinatie met dans, theater en circusartiesten is de voorstelling zo een collage geworden van sferen waarmee we Oscar Carré én het theater zelf op een voetstuk zetten.’

Blaudzun bestaat uit
Blaudzun (leadzang, gitaar), Jakob Sigmond (gitaar, lapsteel, achtergrondzang), Tom Swart (piano, accordeon), Simon Levi (drums, percussie), Danny van Tiggele (bas, gitaar), Tamara van Esch (synth, toetsen, achtergrondzang, percussie)                 

Blaudzun

Podcast

In de podcastreeks rondom Oscar kom je alles te weten over het multidisciplinaire spektakel. In de inleidende podcast vertelt presentator Yannick alles over de man Oscar Carré en zijn leven, de geschiedenis van het theater en het creatieproces. Daarnaast gaat contentmaker Iris verder de diepte in met choreograaf Ed Wubbe, Carré directeur Madeleine van der Zwaan en danser Mischa van Leeuwen.