Oscar

Data 07 september 2022 t/m 25 september 2022
Duur 135 minuten (incl. pauze)

Koninklijk Theater Carré en Scapino Ballet presenteren: Oscar, een hommage aan Oscar Carré, met dans, theater, circus én live muziek van Blaudzun. Choreograaf Ed Wubbe laat zich inspireren door Oscar’s visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven.

De filmische, emotionele nummers van Blaudzun vormen de ideale score voor Nederlands oudste dansgezelschap dat zijn allereerste theateroptredens in 1946 in Carré gaf. Met Oscar viert Koninklijk Theater Carré haar 135-jarig bestaan.

Oscar wordt gespeeld in de piste-opstelling van Carré. Optredens in deze beroemde piste worden door artiesten en publiek vaak als magisch ervaren. In deze piste vierde Oscar Carré triomfen met zijn circus- en paardenshows.

Oscar wordt een voorstelling in de geest van Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn. Met het voltallig dansers ensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten in Oscar vele disciplines samen.

Eerder danste Scapino in de piste van Carré de negenmaal uitverkochte voorstelling TING!

De pers over Oscar

Trouw

"Oscar is Wubbes laatste groot gemonteerde voorstelling voor de dansgroep. Het is een afscheid met een knal."

Theaterkrant

"Oscar blijft een spetterend spektakel, een genot om naar te kijken. Alles in de voorstelling danst, van de musici tot de circusartiesten. De voorstelling doet theater Carré eer aan."

Circusweb

"We zijn er nog helemaal stil van, van deze prachtige voorstelling die veel te weinig afleveringen telt."

Musicalnieuws

"Het is groot, het is veel, maar het is vooral ontzettend goed."

ArtsTalk

"The circus performers were hypnotic, there was something compulsive about how they held your attention. I watched them accomplish their various feats with a feeling that was as much thrilled anxiety as admiration."

Scenes

"Bij Oscar kom je ogen en oren te kort. De voorstelling is volop beweging, gevoel en uitmuntende performances."

Theaterparadijs

"Een perfecte harmonie, waarbij de verschillende disciplines elkaar tot ongekende hoogtes, soms letterlijk, laat stijgen."

Credits

Choreografie

Ed Wubbe

Muziek

Blaudzun             

Dans

Scapino ensemble

Circus | Codarts Circus Arts

Arvi Yrjölä (acrodancer), Natalia Koskela (partneracrobaat), Lucas Chacón (partneracrobaat), Joe Baker (rope), Malte Gerhardt (globe / handstand acrobaat), Benedikt Löffler (globe acrobaat), Luise Hoffmann (trapeze), Fidel Rott (object manipulatie)

Kostuumontwerp

Pamela Homoet

Lichtontwerp

Xavier Spruit Bleeker

De choreograaf

Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf

Dans gaat verder waar circus ophoudt en circus gaat verder waar dans ophoudt. Die twee disciplines sluiten mooi bij elkaar aan en zo worden de dansers en circusartiesten één groep.

Ed Wubbe

Blaudzun

Over de muziek

Het gekozen repertoire gaat dwars door het Blaudzun oeuvre heen. Een deel van de bestaande nummers werd opnieuw gearrangeerd en Blaudzun componeerde ook speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek. ‘Dit gaf de mogelijkheid om het avontuur op te zoeken. Popliedjes kenmerken zich door bepaalde wetmatigheden. Ook zijn ze eigenlijk te kort voor een avondvullende voorstelling als deze. In combinatie met dans, theater en circusartiesten is de voorstelling zo een collage geworden van sferen waarmee we Oscar Carré én het theater zelf op een voetstuk zetten.’

Blaudzun bestaat uit

Blaudzun (leadzang, gitaar), Jakob Sigmond (gitaar, lapsteel, achtergrondzang), Tom Swart (piano, accordeon), Simon Levi (drums, percussie), Danny van Tiggele (bas, gitaar), Tamara van Esch (synth, toetsen, achtergrondzang, percussie)                 

De circusartiesten

Arvi Yrjölä
Circus artist
Benedikt Löffler
Circus artist
Fidel Rott
Circus artist
Joe Baker
Circus artist
Lucas Chacón
Circus artist
Luise Hoffmann
Circus artist
Malte Gerhardt
Circus artist
Natalia Koskela
Circus artist

 

 

 

 

Podcast

In de podcastreeks rondom Oscar kom je alles te weten over het multidisciplinaire spektakel. In de inleidende podcast vertelt presentator Yannick alles over de man Oscar Carré en zijn leven, de geschiedenis van het theater en het creatieproces. Daarnaast gaat contentmaker Iris verder de diepte in met choreograaf Ed Wubbe, Carré directeur Madeleine van der Zwaan en danser Mischa van Leeuwen.

 

 

Meer Oscar

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu