Oscar

Succesproductie Oscar keert terug in 2024

Scapino Ballet Rotterdam, Blaudzun en Codarts Circus gaan in 2024 opnieuw het theater in met de succesproductie Oscar. Vanaf 31 augustus tot eind september is de voorstelling met muziek, dans en circusacts opnieuw te zien in Koninklijk Theater Carré en voor het eerst ook in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Scapino maakte de voorstelling vorig jaar in opdracht van Carré vanwege het 135-jarig bestaan van het theater. Alle achttien voorstellingen waren uitverkocht. Met deze nieuwe reeks neemt choreograaf en artistiek directeur Ed Wubbe na 30 jaar afscheid van Scapino.

Oscar brengt met dans, theater, circus en livemuziek van Blaudzun een hommage aan Oscar Carré, de grondlegger van het theater aan de Amstel. Zijn visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven zijn een bron van inspiratie voor choreograaf Ed Wubbe. OSCAR is gemaakt in de geest van Koninklijk Theater Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn, van revue en musical tot concerten en cabaret. Met het voltallig dansersensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn vijfkoppige band smelten vele disciplines samen. In Carré wordt gespeeld in de bekende piste-opstelling.

Mijn droom om een concert-, dans- en circusvoorstelling te maken als een ode aan Oscar Carré werd hiermee werkelijkheid. De muziek van Blaudzun was heel inspirerend en is een onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling geworden. En wat een feest om Oscar nu opnieuw uit te brengen en daarmee 30 jaar Scapino af te sluiten.”

Ed Wubbe

Blaudzun is zanger, producer en songwriter en heeft met zijn filmisch gearrangeerde, emotioneel gezongen nummers het afgelopen decennium zijn stempel gedrukt op het Nederlandse poplandschap. Blaudzun: "In de voorstelling smelten dansers, circusartiesten en de muziek en bandleden samen. Nog dagelijks word ik door bezoekers herinnerd aan de impact die de show op hen had. En eerlijk gezegd, maakte het geheel net zo’n indruk op de makers als op het publiek. Wat een prachtig vooruitzicht om Oscar nog een keer te mogen spelen in 2024”