Logo's van Misiconi en Scapino Ballet Rotterdam geplaatst voor een groep dansers.

Documentaire over bijzondere samenwerking met Misiconi

In september 2023 sloegen Misiconi & Scapino Ballet de handen ineen voor een artistieke uitwisseling. Tien weken lang deelden de dansers van beide gezelschappen de vloer, om zo te leren van elkaar en elkaars werkwijzen.

“het is een prachtige samenwerking om te bouwen aan een nieuwe toekomst, om dans nog boeiender en inclusiever te maken.”

-Ed Wubbe

Documentairemaker Bjorn Plooster legde de samenwerking tussen Scapino en Misiconi vast in een mini-documentaire die hier te bekijken is.

In de samenwerking stond de gelijkwaardigheid en het leren van elkaar centraal. De dansers komen in dit project achter elkaars mogelijkheden en grenzen. In die grenzen schuilen dan weer nieuwe mogelijkheden, waar uiteindelijk de inspiratie en de uitdaging zit.

Joop Oonk, artistiek directeur Misiconi, vertelt erover: Als gezelschap wordt Misiconi vaak ingevlogen vanwege ons inclusieve karakter. Alleen zou hetgeen waar we voor staan structureel moeten worden in de dans- en kunstsector. Door deze samenwerking kunnen we laten zien dat we niet onderdoen voor anderen.