Jonge vrouw met groene trui en ogen dicht heeft haar armen kruislings boven haar hoofd

Voortgezet onderwijs

Scapino Ballet Rotterdam geeft moderne dans een inspirerende plek in het voortgezet onderwijs. Door middel van een divers programma voor alle leerjaren en niveaus, laat Scapino jongeren dans ervaren op een eigen en unieke manier. Het verbindt en verrijkt de leerlingen en zorgt voor veel plezier.

Scapino is het oudste dansgezelschap van Nederland, opgericht in 1945 door Hans Snoek. Samen met twaalf dansers bedacht Hans Snoek dat dans een lach op de bleke gezichtjes van oorlogskinderen kon toveren. Het eerste jeugddansgezelschap van Nederland was een feit. Van een klassiek jeugddansgezelschap heeft het gezelschap zich door de jaren heen ontwikkeld tot een eigentijds en stoer dansgezelschap met aansprekende voorstellingen.

Zo inventief en beweeglijk als het gezelschap is ook het aanbod voor het voortgezet onderwijs. Educatie is verweven in het DNA van Scapino en laat jongeren kennismaken met alles wat moderne dans te bieden heeft. Ons topteam van docenten (veelal oud dansers) staan klaar om uw leerlingen in beweging te zetten, dansant, energiek en met veel plezier.

Voorstellingsbezoek

Coronaproof aanbod

Cultuuronderwijs kan juist in coronatijd zorgen voor afwisseling in het (online) lesprogramma en voor geïnspireerde leerlingen. Als alternatief voor alles wat nu niet kan of mag, heeft Scapino Academy een leerzaam én fun Corona-proof programma. Zo kunnen we de leerlingen toch laten kennismaken met Scapino en ze moderne dans laten ervaren.

Online of hybride

Inmiddels zijn onze docenten thuis in het geven van online workshops waarbij alle leerlingen online deelnemen of hybride workshops; leerlingen volgen de workshop online én een groep vanuit een klaslokaal. Onze docent geeft de workshop altijd vanuit huis, veilig en zonder gedoe!

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in om een van onze workshops te boeken.

En als je vragen hebt: laat het ons gerust weten. We denken graag met je mee! Heb jij als docent CKV of KUA behoefte aan bijscholing over dans(geschiedenis)? Neem contact op, we horen graag van je.

Bezig met laden...
Interesse in Dit veld is verplicht.
Indien je kiest voor repertoire, kun je de specifieke voorstelling bij de opmerkingen (onderaan dit formulier) aangeven.