Dansdag op School

In samenwerking met Projects Unlimited organiseert Scapino speciale Dansdagen op school waarbij in één dag met alle leerlingen uit een leerjaar wordt toegewerkt naar een voorstelling.

Een ‘Dansdag op school’ is een dag waarin er volop wordt gedanst, samengewerkt, plezier gemaakt met als bekroning een optreden voor publiek.

De dag start met een werkperiode van 3 uur waarin de leerlingen onder begeleiding van een dansdocent een eigen choreografie creëren. De leerlingen gaan de uitdaging aan om elementen uit een bestaande Scapino voorstelling te vertalen naar een eigen dans. Na een generale repetitie wordt het resultaat van alle klassen als voorstelling gepresenteerd. Publiek is hierbij van harte welkom.

 

Praktische informatie

• Vmbo, havo, vwo alle leerjaren

• Op school

• Van 10:30 - 17.00 u
  of 13:30 - 21:00 u

• Max. 150 leerlingen

• Vraag een offerte aan

 

Boek deze en/of andere workshop(s)

Er kan worden gekozen uit de volgende Dansdagen:

Kathleen
Bijna 20 jaar geleden stond de danswereld versteld van het explosieve eigentijdse dansdrama Kathleen van Ed Wubbe. Met rauwe dans op keiharde trash-rock van Godflesh, met spetterende duetten en dynamische groepsformaties. Liefde en nijd, gelijkheid der seksen, tomeloze energie in een no-future sfeer vormen de thema’s.

In een intensief werkproces gaan de leerlingen de uitdaging aan om met elementen uit de voorstelling Kathleen, hun eigen versie van dit speciale dansstuk aan het publiek te laten zien.

The Great Bean
The Great Bean speelt zich af in de sfeer van de ‘roaring twenties', de opkomst van de jazz, Hollywood en het variété op Broadway met nieuwe dansstijlen als charleston en tapdans. Het is een tijd van uitbundige feesten, nieuwe rijkdom, uiterlijke schijn en verborgen tragiek. De nieuwe vermaakindustrie creëert volop dromen en illusies waarin mensen kunnen ontsnappen aan de werkelijkheid.

De leerlingen gaan aan de slag met de swingende, theatrale, speelse en circuselementen uit The Great Bean aan de slag en creëren zo hun eigen versie die ze vervolgens aan het publiek zullen tonen.

Er was eens…
In samenwerking met Het Nationale Ballet

Scapino en Het Nationale Ballet hebben een speciale dansdag ontwikkelt waarin zowel het klassieke ballet als de moderne dans centraal staan.

Bij de Dansdag ‘Er was eens…’ leren de leerlingen de verschillen ervaren tussen de verhalende balletten van Scapino Ballet Rotterdam en Het Nationale Ballet. Door het bekijken van fragmenten en het daarna uitwerken én creeëren van een choreografie ervaren de leerlingen hoe je met verschillende dansstijlen en technieken (modern en klassiek) een vergelijkbaar verhaal kunt vertellen.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je een vraag over de Scapino Dansdagen? Bel of mail gerust: scapinoacademy@scapinoballet.nl of 010 414 24 14.

 

De workshops bij ons op school waren zeer geslaagd! Echt een toevoeging aan ons CKV programma.

Margriet van IJseldijk, Einstein Lyceum

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu