Culturele dag Rotterdam

Rotterdam is rijk aan cultuur. Er gebeurt in de stad van alles op het gebied van beeldende kunst, theater, dans en muziek.

Voor veel scholen is het dan ook aantrekkelijk om met leerlingen een dag de stad te bezoeken. Om veel te doen, te beleven, te zien en dat alles vlak bij elkaar. Vier grote Rotterdamse culturele instellingen bieden speciaal voor het voortgezet onderwijs de ‘Culturele Dag Rotterdam’ aan.

Depot Boijmans van Beuningen, het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Theater Rotterdam en Scapino Ballet Rotterdam hebben een aantrekkelijk dagprogramma samengesteld waarbij leerlingen kennismaken met vier belangrijke kunstdisciplines: beeldende kunst, muziek, theater en dans in telkens een professionele omgeving.

De Culturele Dag Rotterdam is eenvoudig te regelen en als school stel je een eigen programma samen waarbij de leerlingen bij een culturele instelling naar keuze starten. Ze volgen daar een programma van 1,5 uur. Vervolgens starten ze, na een korte pauze, bij een volgende instelling. Ook is het mogelijk een roulatieprogramma samen te stellen waarbij meerdere groepen elkaar bij de verschillende organisaties afwisselen.

Praktische informatie

• Vmbo, havo, vwo alle leerjaren

• In Rotterdam, op locatie bij de culturele instellingen

• Duur, aantal deelnemers en kosten afhankelijk van programma

 

Vraag een offerte aan

Rotterdamse Cultuur

Rotterdam heeft naast Scapino Ballet Rotterdam veel te bieden op het gebied van cultuur. Zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Depot Boijmans van Beuningen, de Kunsthal en Theater Rotterdam.

Klik hieronder voor meer informatie over het educatieve aanbod voor het VO van deze Rotterdamse culturele instellingen. Neem zelf contact met ze op en maak er een mooi cultureel uitstapje van!

Rotterdams Philharmonisch Orkest
Kunsthal
Theater Rotterdam
Kunstinstituut Melly
MAMA
Digital Playground

 

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu