Een man een vrouw kijken naar beneden met hun hand geflext
Roberto Doveri & Emma Zani

YoY Performing Arts

YoY is een danscollectief opgericht in 2021, bestaande uit Emma Zani en Roberto Doveri (dansers en choreografen) en Timoteo Carbone (componist). Een project dat dans, muziek en hedendaagse kunst combineert en performatieve kunst beschouwt als besmettelijke expressievorm.

YoY definieert zichzelf als een cultureel organisme met als gemeenschappelijk doel het delen van ideeën. De eerste creatie van YoY Meraki werd ontwikkeld in 2021 en werd gepresenteerd op verschillende festivals in Italië, zoals Meccaniche della Meraviglia festival voor hedendaagse kunst (Brescia), FaceOff festival (Grosseto) en Effetto48 Festival (Perugia).

In 2022 ontwikkelde YoY Sounds in an Abandoned Space III, een project bedacht door Timoteo Carbone, dat werd gepresenteerd op Festival Fabbrica Europa (Florence) en op het Festival Nutida (Scandicci).

In hetzelfde jaar werkte het collectief aan Fiori Assenti, gepresenteerd op het Fuori Formato Festival (Genua), Nutida Festival en het RAAA Festival (Brescia). Het werk werd geselecteerd onder de winnende artiesten voor "Danza Urbana" Netwerk Anticorpi XL en bij de vier winnende projecten van Anghiari Dance Hub 2022 waarin YoY een nieuwe creatie INESORABILMENTEUNAVIA presenteerde in Teatro Comunale van Anghiari.

Bovendien kreeg YoY in 2022 een opdracht voor de creatie van originele muziek en choreografie voor de documentaire 'LVMH/Masoni'. Verder werd het collectief geselecteerd om deel te nemen aan een cultureel programma georganiseerd door het Koninklijk Paleis van Caserta, waar het voor de eerste keer Dialogues with Art presenteerde.

In 2023 werd YoY geselecteerd als een van de winnende artiesten voor Crossing the Sea en kreeg hij de 'Vettori prijs', een residentie en een presentatie in het Teatro Stabile La Contrada (Triëst).

In hetzelfde jaar was INESORABILMENTEUNAVIA te zien op verschillende festivals en werd bekroond met de 'Studio Round' call van TanzNetzDresden (Dresden). YoY werd ook geselecteerd onder de winnende artiesten voor 'Vetrina della giovane danza d'autore eXtra' Network Anticorpi XL en is een van de finalisten voor de XIV Editie van Prospettiva Danza Teatro International Price (Padua).

Curriculum Vitae

Opgericht in
2021

Door
Timoteo Carbone
Roberto Doveri
Emma Zani

Beurzen, nominaties en prijzen
- Winnaar van de XIV Edition of Prospettiva Danza Teatro International Price (Padua).
- Prijswinnaar van "Vetrina della giovane danza d'autore extra" Network Anticorpi XL.
- Geselecteerd voor Studio Round by TanzNetzDresden.
- Een van de winnaars van "Danza urbana" Network Anticorpi XL.
- Winnaar van de "Vettori" call for a residency at the Teatro Stabile La Contrada in Trieste
- Een van de winnaars van Crossing the Sea.
- Geselecteerd voor Anghiari Dance Hub 2022

YoY