Miller de Nobili

Miller de Nobili

Miller de Nobili is het label voor het gezamenlijke werk van M. Chiara de' Nobili en Alexander Miller. Beiden voltooiden in 2020 de M.A. Choreography aan de Palucca University of Dance Dresden.

In de loop van de lockdown en de daarmee gepaard gaande beperkingen op het artistieke werk besloten ze hun artistieke samenwerking verder te verdiepen: Miller de Nobili werd geboren uit het idee om een gedeelde vorm te vinden voor hun respectievelijke interesses in hedendaags danstheater, fysiek theater, urban dance en breaking.

Hun eerste gezamenlijke werk Momento ontstond toen ze nog in lockdown zaten. Het duo won de Scapino Ballet Production Award op de 2021 Choreography 35 Competition in Hannover en werd uitgenodigd voor Dance Days Chania Festival en Istanbul Fringe Festival 2021 & 2022. Hun tweede creatie Once upon a time ging in juni 2021 in première op het TANZ | MODERNE | TANZ festival in Chemnitz. Hun laatste werk PACK ging in september 2021 in première als onderdeel van het festival "Dancing About" als coproductie met Tanzpakt Dresden in het Festspielhaus Hellerau. Na het succesvolle debuut werd PACK gepresenteerd op het Tanzplattform Deutschland 2022.

Miller de Nobili is een vervolg op de individuele successen van beide choreografen: de choreografieën voor La Biennale di Venezia (de' Nobili) en de oprichting van de breaking crew THE SAXONZ (Miller) die zich drie keer kwalificeerde voor de Breaking World Championships in Braunschweig.

Miller de Nobili combineert invloeden van hedendaags danstheater, fysiek theater, urban dance en breaking door samen met de dansers te creëren. Het doel is om een onderscheidende, contrasterende artistieke handtekening te ontwikkelen die een breed spectrum aan thema's en inhoud kan overbrengen op een manier die geschikt is voor een breed publiek.

Curriculum Vitae

Geboren
M. Chiara de'Nobili - 1995, Napels (Italië)
Alexander 'Kelox' Miller - 1989

Opleiding
M.A. Choreography - Palucca University of Dance Dresden

Beurzen, nominaties en prijzen
- Selectie van Clouds for Tomorrow voor Choreography Competition in Hannover (2022)
- Scapino Ballet Production Award voor Momento - Choreography Competition in Hannover (2021)
- 1e prijs 'Battle of the Year Germany' met The Saxonz (Miller, 2014 en 2015)

Miller de Nobili

Werk voor Scapino