Fang Yu-Shen

Fang-Yu Shen

Fang-Yu Shen was in 2013 en 2014 huischoreograaf van Scapino Ballet Rotterdam.

Zij studeerde moderne en traditionele dans aan de Chinese Culture University in Taiwan en heeft gedanst in werk van onder meer Trisha Brown. Ook werkte ze als assistent van choreograaf Susanne Linke. Shen was de eerste student die in 2011 de Masteropleiding choreografie en bewegingscompositie aan de Folkwang universiteit in Essen afrondde.

Haar invloeden combineren dan ook verschillende culturen en bewegingsvormen, van haar wortels in de traditionele Chinese dans tot Kungfu en Pina Bausch. Ze brengt die met haar associatieve en spirituele manier van werken samen in een unieke eigen blend. Deze werd al vroeg erkend: ze won in 2011 de Prijs van de kritiek op het Internationale Choreografenconcours in Hannover en in 2012 won ze daar de 2e choreografieprijs. De jury noemde haar werk “buitengewoon fascinerend vanwege de combinatie van dynamiek en snelheid met vormbewuste precisie”.

Fang-Yu Shen debuteerde bij Scapino Ballet Rotterdam in 2013 met de choreografie Countless in Reversing Gear die ze maakte voor TWOOLS 15, waarin ze de elementen uit de natuur centraal stelt in een danstaal die heen en weer golft tussen de rust en de kracht van aarde, water, vuur en lucht. Als huischoreograaf maakte ze Let it Spin (onderdeel van The Great Bean) en Smashroom too (voor TWOOLS 16).

Curriculum Vitae

Geboren
1982, Taipei, Taiwan

Opleiding
Chinese Culture University (Taiwan), Folkwang universiteit (Essen)

Nominaties en prijzen
- Prijs van de kritiek - Internationale Choreografenconcours in Hannover - 2011
- 2e prijs en Scapino productieprijs - Internationale Choreografenconcours in Hannover - 2012

fang-yu-shen-repetiefoto.jpg

Werk voor Scapino