Vrouw in een zwart met rood pak kijkt naar haar hand

Young Talents Program

Het Young Talents Program van Scapino is één van de meest intensieve programma’s op het gebied van talentontwikkeling van Nederland. Samen met de dansacademies, waaronder onze partner Codarts Rotterdam, leiden we jaarlijks zes toptalenten op. Zo draagt Scapino bij aan een nieuwe generatie dansers van wereldklasse.

Jonge talenten gaan bij Scapino aan de slag als volwaardige dansers. Ze zijn deel van het gezelschap en dansen mee in de voorstellingen. Dit geeft hen de unieke kans om zichzelf in alle aspecten van het vak te ontwikkelen en brengt het hele leerproces in een stroomversnelling: het werken met choreografen en balletmeesters, verantwoordelijkheid nemen in het creatieproces en in de uitvoering op het toneel.

Intensieve en continue coaching

In de coaching worden de jonge dansers uitgedaagd om de laatste stap te zetten op weg naar de top en zichzelf te overstijgen. Om te ontdekken waar hun werkelijke talent ligt, worden zij gestimuleerd om uit hun comfortzone te treden en risico te nemen. Het is belangrijk dat zij dit kunnen doen in een professionele en veilige omgeving.

De coaching beperkt zich niet tot een aantal vaste gespreken per week, maar is een continue proces. In de snelkookpan van Scapino is feedback praktijkgericht en een dagelijks onderdeel van de repetities, door balletmeesters, choreografen en ervaren dansers. Het meester-gezel principe is een waardevol onderdeel van de coaching, omdat dansen niet alleen talent vereist maar ook vakmanschap. Het mee op tournee gaan en meedansen in de voorstellingen is de optimale manier om vertrouwd te raken in het professionele veld en levert een schat aan ervaring op.

Steun de ontwikkeling van deze talenten

Vanwege het succes van het Young Talents Program wil Scapino het programma uitbreiden en verdiepen.

Met uw bijdrage kunnen we het leertraject intensiveren en ons gezelschap versterken. Daarmee kunnen wij het Nederlandse publiek blijven verrassen en betoveren met dans van het hoogste niveau.