Two Tales

Data 25 maart 2023 t/m 20 juni 2023

In Two Tales vertellen jonge opkomende dansmakers - winnaars van het choreografen concours RIDCC - indringende verhalen met stevige wortels in de overleveringen en gebruiken van hun geboortegrond. Choreografenduo Danae & Dionysios maakte het indringende dansstuk Free at Last en choreograaf Erika Silgoner creëert met The Mourning een liefdesverhaal, klucht en tragedie in een.

Een spannende nieuwe samenwerking
Danae & Dionysios en Erika Silgoner zijn winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), waarvan Scapino partner van het eerste uur is. Dit choreografieconcours is uniek in de wereld, mede door het uitreiken van de grootste dansprijs ter wereld; een productiebudget van 100.000 euro om een nieuw werk te maken. In samenwerking met RIDCC presenteert Scapino twee winnaars van de XL Production Award in Two Tales. Uitgevoerd door en gecreëerd met de dansers van Scapino Ballet Rotterdam.

Free at last

Intrigerende dansrituelen en de intense en mystieke sfeer maken van dit dansstuk een overweldigende ervaring. Free at last is gebaseerd op een bekende Griekse mythe over de onafhankelijkheidsstrijd. Een groep vrouwen danst als teken van verzet hun laatste dans op de rand van een klif.

Met hun thuisland en oude Griekse verhalen als inspiratiebronnen, maakt het choreografenduo Danae & Dionysios een sfeervol en indringend dansstuk over de cyclus van het leven en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven.

 

The Mourning

Het dansstuk The Mourning is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een levendige en filmische choreografie. Verdriet, humor, ironie, passie, en hilarische momenten wisselen elkaar af. Met adembenemende partnering en virtuoze dans weet Silgoner de aandacht van het publiek van het begin tot het verrassende eind vast te houden.

Erika Silgoner is oprichter van Esklan Art’s Factory, een innovatief, jong Italiaans gezelschap dat wereldwijd voorstellingen geeft. Vanwege haar originaliteit werd zij gevraagd een choreografie te maken voor een gedeelte van de slotceremonie van de Olympische winterspelen in Peking.

Credits

Artistieke leiding

Ed Wubbe

Choreografie

Danae & Dionysios
Erika Silgoner

Dansers

Bekijk het tableau

Agenda

25 Mar 2023 20:15Try-out Two Tales Theater aan de Schie Schiedam iTickets
05 Apr 2023 20:00Try-out Two Tales Theater Rotterdam RotterdamTickets
06 Apr 2023 20:00Première Two Tales Theater Rotterdam RotterdamTickets
07 Apr 2023 20:00Voorstelling Two Tales Theater Rotterdam Rotterdam iTickets
08 Apr 2023 20:00Voorstelling Two Tales Theater Rotterdam RotterdamTickets

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu