TING! duet Bonnie en Mischa

TING!

Dans, muziek en circus komen op én boven een draaiende piste samen tot een betoverend schouwspel. Het bejubelde TING! van Scapino Ballet en de NITS trok in 2016 wekenlang volle zalen in de Rotterdamse Ferro Dome.

De wereld van TING!

Choreograaf Ed Wubbe creëert samen met zijn dansers, de NITS en circusartiesten een magische en vervreemdende fantasiewereld. Waarin alles in één oogopslag anders kan zijn. Soms grotesk en gevaarlijk, dan weer ontroerend en poëtisch. De adembenemende circusacts met jongleurs, acrobaten, aerial- en Chinese pole-artiesten vormen één geheel met de dynamische dans van Scapino. Met glansrollen van Scapino coryfeeën Bonnie Doets en Mischa van Leeuwen.

De NITS geven de excentrieke wereld van TING! een eigen kleur met betoverende ballads en eigenzinnige pop, waaronder hun grote hits Nescio en In The Dutch Mountains. Scapino, het oudste dansgezelschap van Nederland, vierde in 2016 met TING! zijn 70-jarig jubileum.

Recensies

Choreograaf

Credits

Choreografie
Ed Wubbe i.s.m. de dansers en circusartiesten

Muziek (live uitgevoerd)
Nits (Henk Hofstede, Rob Kloet, Robert Jan Stips)

Kostuumontwerp
Pamela Homoet

Prijs
Winnaar Dutch Live Entertainment Production Awards 2016

Ting-joris-jan-bos-9.jpg

De Nits is geen doorsnee popband met clichénummers over de liefde. Hun teksten zijn boeiend, vreemd. Ze brengen een grote verscheidenheid en diversiteit in hun muziek.

Ed Wubbe