Opera Melancholica

OPERA2DAY dompelt je onder in de melancholie, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. We nemen je mee naar het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt.

Centraal in Opera Melancholica staat de casus van Roderick Usher, een melancholicus pur sang. Hij is de hoofdpersoon in The Fall of the House of Usher, de fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass op basis van de gelijknamige roman van Edgar Allen Poe.

We lichten de schedel van Roderick, en zien hoe hij wordt omgeven door imaginaire figuren: zijn ingebeelde tweelingzus Madeline en jeugdvriend William. Roderick probeert zich te bevrijden van zijn waanzin, maar dat gaat gepaard met huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen. Die beleven we op een intense manier live mee, dankzij de gedreven muziek van Glass, sprekende toneelbeelden, gepassioneerde zang en choreografie van Scapino Ballet Rotterdam. 

OPERA2DAY

OPERA2DAY veroverde afgelopen seizoen het land met Vivaldi – Dangerous liaisons. In Opera Melancholica werkt het jonge Haagse operagezelschap opnieuw samen met het New European Ensemble. De vorige coproductie Hamlet kreeg van de Theaterkrant vijf sterren en is door de VSCD genomineerd als ‘meest indrukwekkende podiumprestatie van het jaar’ en door Place de l’Opéra als ‘Opera van het Jaar’. In Dolhuys Kermis (2013) werd op locatie een psychiatrische inrichting tot leven gebracht. Volgens NRC een van de vijf beste voorstellingen van dat jaar.

19 januari 2020
t/m 19 maart 2020

Regie
Serge van Veggel
Muziek

The Fall of the House of Usher - opera in two acts, live uitgevoerd door New European Ensemble

Choreografie

Ed Wubbe

Dans

Ellen Landa

Agenda

zondag19 Jan 2020 - 15:00 Try-outOpera Melancholica Theater aan de Schie Schiedam Tickets
dinsdag28 Jan 2020 - 19:30 VoorstellingOpera Melancholica Koninklijke Schouwburg Den Haag Tickets
woensdag29 Jan 2020 - 19:30 PremiereOpera Melancholica Koninklijke Schouwburg Den Haag Uitverkocht
dinsdag04 Feb 2020 - 20:00 VoorstellingOpera Melancholica Stadsschouwburg Nijmegen Nijmegen Tickets
woensdag05 Feb 2020 - 20:00 VoorstellingOpera Melancholica Schouwburg De Lawei Drachten Tickets
Menu