Opera Melancholica

Bekijk de trailer
Data 19 januari 2020 t/m 19 maart 2020

OPERA2DAY dompelt je onder in de melancholie, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. We nemen je mee naar het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt.

Centraal in Opera Melancholica staat de casus van Roderick Usher, een melancholicus pur sang. Hij is de hoofdpersoon in The Fall of the House of Usher, de fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass op basis van de gelijknamige roman van Edgar Allen Poe.

We lichten de schedel van Roderick, en zien hoe hij wordt omgeven door imaginaire figuren: zijn ingebeelde tweelingzus Madeline en jeugdvriend William. Roderick probeert zich te bevrijden van zijn waanzin, maar dat gaat gepaard met huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen. Die beleven we op een intense manier live mee, dankzij de gedreven muziek van Glass, sprekende toneelbeelden, gepassioneerde zang en choreografie van Scapino Ballet Rotterdam.

Regie
Serge van Veggel
Dirigent

Carlo Boccadoro

Muziek

The Fall of the House of Usher - opera in two acts van Philip Glass, live uitgevoerd door New European Ensemble

Choreografie

Ed Wubbe

Dans

Ellen Landa

OPERA2DAY voegt met deze productie een nieuw succesnummer toe aan een inmiddels imposante lijst

Place de l'Opera

Luister de Opera Melancholica playlist

Van Monteverdi tot de Beatles, van Mahler tot Hazes

In Opera Melancholica staat de melancholie centraal. Een bijna ongrijpbaar sentiment, dat zich misschien het beste laat vangen in muziek. Bijvoorbeeld de muziek van Philip Glass die in de voorstelling gebruikt wordt. Maar ook de muziek die voor de bezoekers aan Opera Melancholica het beste melancholie weet te vangen.

We zijn ook benieuwd naar jouw keuze voor de ultieme melancholische muziek? Waar luister jij graag - of juist niet graag naar - om dit gevoel op te wekken, er in te zwelgen of om het te stillen? Je kunt ook je eigen nummer toevoegen aan de Opera Melancholica Spotify Playlist.

OPERA2DAY

OPERA2DAY veroverde afgelopen seizoen het land met Vivaldi – Dangerous liaisons. In Opera Melancholica werkt het jonge Haagse operagezelschap opnieuw samen met het New European Ensemble. De vorige coproductie Hamlet kreeg van de Theaterkrant vijf sterren en is door de VSCD genomineerd als ‘meest indrukwekkende podiumprestatie van het jaar’ en door Place de l’Opéra als ‘Opera van het Jaar’. In Dolhuys Kermis (2013) werd op locatie een psychiatrische inrichting tot leven gebracht. Volgens NRC een van de vijf beste voorstellingen van dat jaar.

Regie
Serge van Veggel
Dirigent

Carlo Boccadoro

Muziek

The Fall of the House of Usher - opera in two acts van Philip Glass, live uitgevoerd door New European Ensemble

Choreografie

Ed Wubbe

Dans

Ellen Landa

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu