Duet van twee dansers met ontbloot bovenlichaam

Let's Dance

Vanwege het 70-jarig jubileum organiseert Scapino, samen met de Rotterdamse Schouwburg, het feestelijk dansavontuur Let’s Dance. Met hoogtepunten uit TWOOLS, Pas de Deux en sneak previews van TING!. Live muziek van de NITS en Michiel Borstlap.

In Let’s Dance zie je Scapino in een verrassend nieuwe setting: er wordt gedanst ‘en ronde’, midden in de grote zaal. Maar ook op andere plekken in de Schouwburg wordt gedanst of kun je workshops volgen.

Je ziet hoogtepunten uit TWOOLS, een voorstelling vol vaart, waarin korte dansstukken van topchoreografen en nieuw talent elkaar non-stop opvolgen. Verder een aantal bloedmooie duetten uit Pas de Deux, met live muziek van pianovirtuoos Michiel Borstlap. En als kers op de taart ben je de eerste die previews ziet van Scapino’s jubileumproductie TING! met live muziek van de NITS.

Scapino en de Rotterdamse Schouwburg dagen je uit. Ga mee op avontuur, dichter bij dans kun je niet komen.

Programma

Love gun - Itamar Serussi
De spannendste dansmaker van dit moment. In 2015 veroverde hij het publiek met Henry. In Love Gun is liefde niet alleen lief en zien we opnieuw zijn unieke stijl, geïnspireerd op Quentin Tarantino, Charlie Chaplin en Roger Rabbit. Inderdaad, moderne dans zoals we de laatste jaren weinig hebben gezien.

While we can - Felix Landerer
While we can gaat over de keerzijde van de moderne communicatie en de behoefte aan echt menselijk contact. De dansers laten hun persoonlijkheid zien in een vloeiende, organische stijl met virtuoze urban-bewegingen waar het plezier vanaf spat. De controle en details zijn fascinerend om naar te kijken.

Prince - Martin Harriague
Een moderne versie in sneltreinvaart van de balletklassieker The Sleeping Beauty. Deze jonge, rebelse choreograaf doet er alles aan om het verhaal te ontregelen. Op de wervelende muziek van Tsjaikovski worden de prins en prinses op een verrassend, verwarrend en komisch liefdesavontuur gestuurd.

Credits

Choreografie
Ed Wubbe, Mischa van Leeuwen, Joeri Dubbe

Muziek
o.a. NITS, Michiel Borstlap

Duet van twee dansers met ontbloot bovenlichaam