Intertwine

Data 19 maart 2022 t/m 23 april 2022

Intertwine is een verrassende ontmoeting tussen de dans van Justin de Jager en de kunst van Alexander Calder. De een is een jonge choreograaf, pionier in de uit de breakdance afkomstige dansvorm ‘threading’. De ander was een baanbrekend kunstenaar en pionier in bewegende kunst. In Intertwine komen twee, op het eerste gezicht, verschillende kunstvormen op natuurlijke wijze bij elkaar.

Naar aanleiding van de tentoonstelling Calder Now nodigde de Rotterdamse Kunsthal Scapino uit om een voorstelling te maken en te presenteren middenin de expositieruimte. Justin de Jager ziet in de mobiele draadsculpturen van Calder, die in verschillende vormen bewegen en nieuwe gezichtspunten creëren, een opvallende verwantschap met zijn eigen dansstijl. In Intertwine, tussen het werk van Calder, creëert hij zijn dans in een continue flow, zoekend naar openingen en nieuwe vormen. Hij trakteert de kijker op een hypnotiserend kijkspel van gedetailleerde bewegingen die oneindig aan elkaar worden geregen.

Intertwine is te zien in de tentoonstelling Calder Now in de Kunsthal en via Scapino Streamt. Er zijn geen specifieke kaarten te koop voor de live voorstelling, u kunt kaarten voor het museum reserveren op een tijdstip rondom de voorstelling om deze te bezoeken. Er is geen aanvullend ticket of aanvullende reservering nodig.

Credits

Choreograaf

Justin de Jager

Muziek
Andreas Tegnander
Kostuumontwerp
Petra Finke i.s.m. Justin de Jager
Met dank aan
Kunsthal, Calder Foundation

Bekijk Intertwine op Scapino Streamt

Samen met filmmaker Justin Bekker maakte Justin de Jager ook een speciale filmversie van Intertwine. De kijker wordt hierin meegenomen op een reis langs alle kunstwerken in de expositie.

In tegenstelling tot de live uitvoering, die gedanst wordt door drie dansers, is de film opgenomen met drie extra dansers die dezelfde bewegingen uitvoeren. Zo speelt de film een boeiend spel met de waarneming van de kijker.

Bekijk Intertwine op Scapino Streamt

Drie danseressen met korte zwarte boek, een wit hemd en alleen een grijze en een groene sok. Zij zitten op een grijze vloer met achter hen een kunstwerk in wit en rood. Met hun arm pakken zij hun knie vast, twee van hen hebben met de andere hand hun voet vast, waarvan het been naar boven uitgestrekt is.
Drie danseressen met korte zwarte boek, een wit hemd en de haren ingevlochten. Ze staan in een ruimte met een grijze vloer en witte muur. Op de voorgrond is een zwart met rood kunstwerk te zien op een kleine verhoging. De danseressen hebben de arm om elkaars schouders geslagen, een van hen buigt voorover.
Drie dansers met korte zwarte broek en wit hemd. Zij staan dicht bij elkaar en hebben hun handen in de vorm van een driehoek. De driehoeken zijn door elkaar gevlochten, waardoor er veel armen door elkaar te zien zijn. Allen kijken schuin naar beneden naar de handen.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu