HERFST

Data 28 september 2023 t/m 14 december 2023

Na zijn spraakmakende voorstelling WINTER/21/J. en het hypnotiserende LENTE/22/K. is de hoofdrol in Ryan Djojokarso’s derde dansportret HERFST weggelegd voor de Dood. De Dood is in aantocht. Of zij zichzelf ook aankondigt is de vraag, maar dát zij komt staat vast. We kunnen er niet omheen. We moeten afscheid nemen. We zullen rouwen. We zullen een ritueel bouwen.

HERFST is een cross-over in dans, (opera)zang, theater en beeld. Een visueel indrukwekkende voorstelling waarin afscheidsrituelen uit verschillende culturen samenkomen. In elke cultuur wordt weer anders afscheid genomen van geliefden. Van het plakje cake bij de koffietafel tot een uitbundige viering van het leven. Rituelen geven richting aan ons rouwproces. In HERFST vermengen liederen en afscheidsrituelen uit de Javaans-Surinaamse, Caribische en Indonesische cultuur zich met het requiem uit de westerse muziekgeschiedenis. De performers bezweren hun angst, ontkennen, gaan woedend de confrontatie aan en verlangen naar een beeld voorbij de eindigheid. Langzaam wordt zo het onvermijdelijke omarmd.

Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) is choreograaf en theatermaker en richtte, na succesvolle voorstellingen als LIBI, Mom:Me, Giovanni’s Room en andere samenwerkingen, zijn eigen stichting LIBI op. Zijn eerste voorstelling WINTER/21/J. werd meteen genomineerd door de Nederlandse Toneeljury als één van de meest indrukwekkende voorstellingen van het seizoen. Hij won de BNG Bank Dansprijs en werd genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Hij werkt met zowel professionele als amateurperformers en laat verschillende disciplines samenkomen in herkenbare en verhalende danstheatervoorstellingen. Eerder maakte hij stukken voor o.a. Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst, Korzo en Konzert Theater Bern.

Agenda

01 Oct 2023 20:00Voorstelling HERFST Stadsschouwburg Utrecht UtrechtTickets
07 Oct 2023 20:30Voorstelling HERFST Parktheater Eindhoven EindhovenTickets
11 Oct 2023 19:45Voorstelling HERFST Amare Den HaagTickets
09 Nov 2023 20:00Voorstelling HERFST Schouwburg Odeon ZwolleTickets

Credits

 

Choreografie & regie: Ryan Djojokarso

Performers (spel, zang, dans): Ria Marks, Bernadeta Astari, Tiffany Vicario, Robin Nimanong, e.a.

Lichtontwerp: Ate Jan van Kampen

Compositie: Jorg Schellekens

Dramaturgie: Jappe Groenendijk

Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu