Henry | choreografie Itamar Serussi (foto Joris Jan Bos)

Henry

Na het enthousiast ontvangen Wolf is maakt choreograaf Itamar Serussi het avondvullende Henry.

In Henry zien we zijn fascinerende bewegingsstijl, met dansers die tot het uiterste gaan, zwaartekracht-trotserende sprongen, uitdagende poses, humoristisch, vlijmscherp en allemaal tegelijk. Serussi vertelt een persoonlijk verhaal met een stortvloed aan beelden, soms poëtisch, dan weer recht voor z’n raap. Kortstondige ontmoetingen komen en gaan in een razend tempo, als een pop-up store van emoties.

"Extreem opvallend" schreef de Volkskrant, “Moderne dans zoals we de laatste jaren weinig hebben gezien” volgens Dance Talk. Henry kan niet zonder de muziek van Richard van Kruysdijk, een opzwepende mix van dance, pop en techno die de voorstelling voortstuwt. Serussi: “Henry is wat je ziet vlak voor je sterft, als je hele leven in een flits voorbij gaat.”

Serussi, afkomstig uit Israël, heeft zijn roots in het beroemde Batsheva Dance Company maar put ook inspiratie uit het werk van Lars von Trier, Quentin Tarantino, Charlie Chaplin, Fred Astaire en Roger Rabbit. Het is vooral de combinatie die het zo bijzonder maakt.

Stream Henry

De registratie van Henry is te bekijken op ons streamingplatform Scapino Streamt.

Bekijk Henry hier

 

Rauw en sexy. Om Serussi’s danstaal zó sterk te zien uitgevoerd is een feest, Scapino op z’n allerbest.

Trouw

Credits

Choreografie
Itamar Serussi

Muziek
Richard van Kruysdijk

Lichtontwerp
Ate Jan van Kampen

Kostuumontwerp
Petra Finke

Henry