Van Nijinsky tot Wubbe

Dans blijkt een uitdagende disciplines te zijn om over te vertellen, vooral de periodes 1900-1945 ‘Cultuur van het moderne in de eerste helft van de twintigste eeuw’ en 1945-heden ‘Massacultuur vanaf 1945’ vragen om veel historische kennis over dans. In het centraal schriftelijk eindexamen voor dit vak komen zowel in het havo- als in het vwo-examen vragen voor over dans in deze periodes.

Alle informatie over dans en KUA op één plek en direct bij de hand!

Het programma bestaat uit twee uitdagende, interactieve lespakketten van vier lessen (+ optioneel een vijfde praktijkles) om leerlingen kunst algemeen op een speelse wijze voor te bereiden op de vragen in het centraal schriftelijk eindexamen (digitaal) Kunst Algemeen, die gaan over de discipline dans. Het programma dient als aanvulling op de bestaande methodes Kunst Algemeen en zorgen voor een verdieping op de theorie over dans.

 

Praktische informatie

• Havo, vwo bovenbouw voor Kunst Algemeen

• Op school en/of in de studio's van Scapino in Rotterdam

• Per module:
  4 theorielessen van 50 min
. + 1 praktijkles van 50 min.

• Max. 30 leerlingen per klas

• Vraag een offerte aan

Boek deze en/of andere workshop(s)

Aanvulling op Kunst Algemeen

Scapino Ballet Rotterdam heeft twee modules ‘Dansgeschiedenis’ ontwikkeld als aanvulling op de bestaande methodes Kunst Algemeen, die in de klas gebruikt worden. De modules betreffen de stof uit zowel de eerste als de tweede helft van de 20e eeuw en voldoen aan de officiële exameneisen. Hiermee worden de leerlingen goed voorbereid op het centraal schriftelijk eindexamen KuA. De twee modules bevatten een theoretisch- en een praktijkgericht programma, op maat gemaakt en direct te gebruiken in de klas.

Beide modules kunnen door een bevoegd docent van Scapino tijdens de Kunst Algemeen lessen gegeven worden. Het is ook mogelijk om na bijscholing, zelfstandig met de theorielessen uit de modules aan de slag te gaan.

Over de modules:

  • Deze voldoen aan het examenprogramma en de exameneisen volgens de Rijksoverheid opgesteld voor havo en vwo, ’22 - ‘23
  • Deze zijn opgesteld volgens de indeling van de 3 domeinen:
    A vaardigheden
    B invalshoeken voor reflectie
    C Onderwerp: Cultuur van het moderne in de eerste helft van de 20e eeuw De massacultuur vanaf 1950
  • De lessen uit de modules bevatten diverse didactische werkvormen waarbij de leerlingen worden uitgedaagd om te associëren, kritisch te oordelen, te bewegen, te observeren, te analyseren en te luisteren.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je een vraag over de inhoud van de modules? Bel of mail gerust: scapinoacademy@scapinoballet.nl of 010 414 24 14.

 

Docent

Emmeline Mooij
Workshop docent
Nikki Jansen
Workshop docent

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu