Sunday Creatives

Heb jij altijd al willen ervaren hoe het is om een Scapino-danser te zijn? Wil jij trainen met onze dansers, docenten en choreografen? Meld je aan voor de Sunday Creatives!

Op drie zondagmiddagen openen wij onze studio’s voor een inspirerend programma voor ambitieuze, jonge dansers. Neem een kijkje achter de schermen, ontmoet andere dansers en duik in het rijke repertoire van het oudste dansgezelschap van Nederland. Studeer jij aan een dans(voor)opleiding of ben je afgestudeerd als danser of dansdocent? Of dans jij meerdere keren per week bij een dansschool en heb je veel danservaring? Schrijf je dan nu in voor de Sunday Creatives op 20 november 2022 [GEWEEST], 29 januari 2023 [GEWEEST] en 12 maart 2023 [VOL]!

Het programma is te volgen op twee niveaus. Je kunt je aanmelden voor alle middagen, maar het is ook mogelijk om met één of twee middagen mee te doen. Schrijf jij je in één keer in voor alle Sunday Creatives? Dan ontvang je een korting. Het is niet nodig om auditie te doen. Na aanmelding ontvang je een indeling op basis van leeftijd, niveau en danservaring.

Meld je snel aan, want VOL = VOL

Praktische info

VOOR: studenten en alumni van een dans(voor)opleiding, dansdocenten en gevorderde amateurdansers met veel danservaring, tussen 16 en 35 jaar.

LOCATIE: Scapino Ballet Rotterdam, Eendrachtsstraat 8 in Rotterdam

KOSTEN: € 40,- per zondag, € 110,- voor alledrie de zondagen

AANMELDEN: via het aanmeldformulier onderaan de pagina

Bekijk de algemene voorwaarden

Programma

Zondag 20 november 2022 | 14.00 - 18.00 uur [GEWEEST]

  • Klassiek ballet door Dario Tortorelli
  • Workshop Oscar door Dalma Doman
  • Tips & Tricks van Dalma Doman

Maar liefst 18 keer stonden de dansers van Scapino in een nagenoeg uitverkocht Koninklijk Theater Carré. We hebben het natuurlijk over het theaterspektakel Oscar. Deze succesvolle voorstelling staat centraal tijdens de eerste Sunday Creative. De ervaren danseres Dalma leert je een fragment uit de voorstelling aan, maar niet voordat er eerst goed is opgewarmd middels een balletles van Scapino-docent Dario. Tot slot ga je in gesprek met Dalma die haar wijsheden uit het vak graag met je deelt.

 

Zondag 29 januari 2023 | 14.00 - 18.00 uur [GEWEEST]

  • Klassiek ballet door Bryndis Brynjolfsdottir
  • Workshop The Square2 door Jozefien Debaillie
  • Het brein van een choreograaf door een van de makers van The Square2

Wat gaat er om in het hoofd van een choreograaf? Wat vinden zij belangrijk wanneer zij werken met jonge dansers? Deze vragen staan centraal tijdens de tweede Sunday Creative. Scapino Ballet Rotterdam is al jaren een springplank voor choreografisch talent. De spannende voorstelling The Square2 is hier een voorbeeld van. Duik samen met danseres Jozefien in dit uitdagende repertoire en maak kennis met een nieuwe bewegingstaal. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan danstechniek in de balletlessen van oud-danseres Bryndis. De dag wordt afgesloten met een choreograaf die jou graag meer vertelt over de ideeën en hoe het is om met jonge dansers te werken.

 

Zondag 12 maart 2023 | 14.00 - 18.00 uur [VOL]

  • Klassiek ballet door Cathy Martin
  • Workshop compositie door Bryndis Brynjolfsdottir
  • Een leven lang dansen door Bonnie Doets

De laatste Sunday Creative staat in het teken van eigenheid en creativiteit. In de jarenlange carrière van oud-danseres Bryndis werkte zij samen met talloze, uiteenlopende choreografen. Welke werkwijzen vond zij inspirerend? Van welke visie heeft zij het meest geleerd? In een workshop compositie behandelt Bryndis de belangrijkste tools die haar danscarrière hebben gevormd. Tevens ga je in gesprek met Bonnie Doets die dit seizoen na ruim 30 jaar haar laatste Scapino-voorstelling zal dansen. Haar danscarrière en podiumervaring zijn uniek.

Met workshops van

Groep vrouwen in een dansstudio met veel ramen. We zien een groep van drie dames met via de spiegel de volledige studio, waar meer leerlingen aanwezig zijn.

Aanmeldformulier Sunday Creatives

Persoonlijke informatie
Danservaring en/of dansopleiding
Ik meld me aan voor:
Contactinformatie
Opmerkingen

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu