Jonge dansers in een studio in danspositie achterover gebogen

Summer Creative

Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst openen hun deuren tijdens de zomer van 2024. Danstalent van over de hele wereld wordt uitgenodigd om van 21 juli t/m 2 augustus deel te nemen aan een inspirerend en grensverleggend programma vol masterclasses, workshops, lessen, lezingen en presentaties: de Summer Creative.

Twee gerenommeerde Rotterdamse gezelschappen, twee weken lang, één unieke kans voor dansers en dansstudenten. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in een gevarieerd programma dat wordt verzorgd door choreografen, docenten en dansers van zowel Scapino Ballet Rotterdam als Conny Janssen Danst.

Je maakt kennis met repertoire uit verschillende voorstellingen en wordt uitgedaagd tot nieuwe bewegingsvormen. Train jouw danstechnische vaardigheden en ontwikkel jouw creativiteit en eigenheid als danser in diverse creatieprocessen. Beide weken worden afgesloten met een studiopresentatie.

Daarnaast worden er vele activiteiten buiten het lesprogramma georganiseerd met als doel om deelnemers, dansers, docenten en choreografen van beide gezelschappen dichter bij elkaar te brengen. Wil jij werken aan jouw kwaliteiten als podiumkunstenaar en je laten onderdompelen in de Rotterdamse danswereld? Meld je gauw aan voor de online auditie! Aanmelden kan tot 25 maart.

Meer informatie over de organiserende gezelschappen vind je op www.scapinoballet.nl & www.connyjanssendanst.nl.

Praktische informatie

Data: Zondag 21 juli t/m vrijdag 2 augustus

Tijden: 10:00 - 17:30 + avondprogramma

Locaties: Scapino Ballet Rotterdam, Eendrachtsstraat 8, 3012 HE Rotterdam

HUIS Conny Janssen Danst, Dolf Henkesplein 3, 3072 LN Rotterdam

Cursusgeld: €995,-

Accommodatie (optioneel): €675,- (beperkt aantal plekken beschikbaar)

> Bekijk de algemene voorwaarden
> Ga naar het inschrijfformulier

Danseres met been op de barre en hoofd tegen haar knie
Groep dansers voor spiegel

Procedure

De registratie voor de Summer Creative 2024 is gesloten, vanwege het bereiken van het maximale aantal aanmeldingen. Auditanten krijgen 8 april per e-mail bericht over de uitslag.

Alle informatie aangaande de selectieprocedure en toelatingseisen vind je hier.

  • 22 januari | Online auditie open
  • 25 maart | Online auditie sluitingsdatum
  • 8 april | Bekendmaking uitslag audities

Profiel deelnemers

Groep dansers maakt een dansbeweging die lijkt op een diepe ademhaling

De Summer Creative richt zich op dansstudenten en (semi)professionele dansers vanaf 18 jaar oud (de minimale leeftijd voor Nederlandse dansers is 16 jaar). Een sterke basis in klassiek ballet, moderne- en hedendaagse dans en ervaring in compositie wordt aangemoedigd.

Conny Janssen Danst en Scapino Ballet Rotterdam hechten veel waarde aan inclusie en diversiteit en vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt.

Accomodatie

De Summer Creative biedt deelnemers betaalbare overnachtingen in een hostel. Dit betreft een gedeelde slaapzaal. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Op het inschrijfformulier kun je aangegeven of je hier gebruik van wil maken.

drie jonge dansers in een studio in verstrengelde positie