Een grote groep diverse dansers in een dansstudio

Misiconi X Scapino

Vrijdag 27 oktober a.s. presenteren Misiconi en Scapino de resultaten van twee maanden samenwerken. Misiconi Company is een dansgezelschap met ongelijkheid als grootste troef. De afgelopen maanden hebben de dansers van Misiconi en Scapino elkaar leren kennen, nieuwe ervaringen opgedaan en gewerkt met materiaal uit de Misiconi voorstelling TIDES.

Misiconi speelt met een gemixte groep dansers in een gelijkwaardige samenwerking en besteedt veel aandacht aan hoe het individu binnen het collectief kan reiken naar zijn of haar potentie. Daarnaast is Misiconi ook een huis voor inclusieve dans en verzorgt o.a. danslessen voor mensen met en zonder een beperking in de breedste zin van het woord. 

De samenwerking tussen de twee gezelschappen is al eerder in gang gezet, door middel van stages en op intern-organisatorisch gebied, maar nog niet eerder op artistiek niveau. Het doel van deze artistieke samenwerking is om elkaar als gezelschappen beter te leren kennen; zowel organisatorisch als artistiek. 

Dit doen we door een eerder gemaakt werk vanuit een andere hoek aan te vliegen. Gezamenlijk verdiepen we ons in de thematieken die de voorstelling TIDES in zich draagt om zo tot een nieuw ritueel te komen. De zee brengt voor ons onmetelijke schoonheid met zich mee, bijvoorbeeld in de rijke verscheidenheid van het onderwaterleven.

Tegelijkertijd is de zee onvoorspelbaar, gevaarlijk, overweldigend in haar schoonheid en grootsheid, maar ook verwoestend in haar natuurkracht. Haar schoonheid inspireert en fascineert ons. Door dit werk opnieuw te benaderen met beide gezelschappen hopen Ed (Scapino) en Joop (Misiconi) tot een geheel nieuwe interpretatie te komen.

Locatie: Dansateliers - 's-Gravendijkwal 58, Rotterdam
Datum: vrijdag 27 oktober 2023
Tijdstip: aanvang 16:00u. Inloop vanaf 15:30

Wilt u de studiopresentatie ook bezoeken? Meld u dan aan voor de wachtlijst via  deze link!