Savea Wijkgevoel

Bijzondere ontmoetingen in Wij(k)gevoel

Als stadsgezelschap van Rotterdam vinden we het belangrijk dat we verbinding maken met de verschillende wijken en onze stadsgenoten beter leren kennen.

De afgelopen weken zijn zeven dansers van Scapino Ballet Rotterdam daarom op pad gegaan in de wijken Cool Zuid en IJsselmonde. Ze hebben wijkbewoners ontmoet, buurtinitiatieven gezien en geholpen waar kon. Ze zijn bovenal het gesprek aangegaan met hun mede-Rotterdammers om contact met elkaar te maken. De wijkervaringen bestonden onder meer uit koffie drinken en tuinieren in Buurttuin Oeverloos (IJsselmonde), een dansles met ouderen uit Lelie Zorggroep (Cool Zuid), praten over toekomst, dromen en verlangen met bezoekers van de Pauluskerk, in de Pauluskerk (Cool Zuid) en Koken voor ouderen/bewoners uit het woon-zorgcomplex IJsselburgh (IJsselmonde).

Alle inspiratie uit die verschillende ontmoetingen vertalen onze zeven dansers naar dans. Hun wijkervaringen zetten ze om naar een performance die een representatie en interpretatie van Cool Zuid en IJsselmonde wordt.

Scapino fotograaf Bryndis Brynjolfsdottir portretteerde mensen uit Cool Zuid en IJsselmonde die onze dansers tijdens Wij(k)gevoel ontmoet hebben. De expositie is te zien na de performance.

Te zien
Deze voorstellingen vinden plaats op 24 oktober bij Huis van de Wijk Grote Hagen (IJsselmonde) en 25 oktober in onze eigen studio's op de Eendrachtsstraat (Cool Zuid) en zijn inmiddels uitverkocht.