danceforhealth_gezamenlijke les 2019.jpg

Dans en gezondheid

Dansen is goed voor de mens. Dans verhoogt de levenskwaliteit en werkt positief bij (neurologische) beperkingen als gevolg van dementie, ziekte van Parkinson, reuma en MS. Dat is inmiddels wetenschappelijk bewezen en tijdens onze jarenlange samenwerking met de voormalige stichting Dance for Health hebben wij dit met eigen ogen gezien.

Scapino Ballet Rotterdam is daarom trots partner van het programma Move Well van Annemarie Labinjo. Annemarie was ruim 15 jaar als danseres aan Scapino verbonden en geeft nu danslessen aan mensen met een neurologische beperking. In opdracht van het Maasstad Ziekenhuis ontwikkelde zij een bewegingsprogramma dat samen met Reuma Zorg Nederland landelijk wordt uitgezet. Scapino is artistiek partner en faciliteert Move Well, inspireert de docenten en deelnemers en organiseert voorstellingsbezoek.

Ook wordt onder leiding van Labinjo in onze studio’s een programma ontwikkeld voor kwetsbare groepen met motorische en fysiologische beperkingen in het algemeen. Deze mensen worden niet benaderd als patiënten maar als dansers.

Laat ons dansen

Tom danst al drie jaar bij Scapino Ballet Rotterdam. Niet als professionele danser, maar als amateur. Sinds hij is gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson is zijn leven ingrijpend veranderd. Sinds drie jaar dans hij bij ex-Scapino danser Annemarie, die wekelijks in Scapino's studio 2 les geeft aan een groep patiënten met Parkinson.