Foto van een duo in een leeg theater

Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson

Sarah Baltzinger en Isaiah Wilson werken sinds 2022 samen aan verschillende projecten. Als duo wonnen zij de XL production Award op Rotterdam International Duet Choreography Competition met hun stuk MEGASTRUCTURE.

Sarah Baltzinger heeft als performer gewerkt voor verschillende choreografen in Europa, zoals Bernard Baumgarten, Peter Mika, Helder Seabra en Wayne Parsons. Sinds 2016 ontwikkelt zij ook haar eigen choreografisch werk. 

In haar werk onderzoekt zij de impact van onze omgeving en de gevolgen daarvan op onze identiteiten. Sarah richt zich op actuele sociaal-culturele kwesties die verband houden met haar generatie; identiteit en de representaties ervan, het individu en het collectief, symbolen, sociale vervreemding, onze geschiedenis, de digitale revolutie en de plaats daarvan in ons dagelijks leven.

Isaiah Wilson voltooide zijn middelbare schoolopleiding aan het Lycée des Arts et Métiers en studeerde vervolgens dans aan Codarts in Rotterdam. Hij liep stage bij ICK Amsterdam en werkte later als gastkunstenaar bij Dresden Frankfurt Dance Company.

Isaiah is experimenteel, interdisciplinair kunstenaar en creëerde onlangs een project genaamd “score” voor drie performers waarin dans en wetenschappelijke innovatie worden gecombineerd.

Isaiahs werk richt zich op de steeds veranderende aspecten van de natuurlijke wereld. Hij is gefascineerd door de perfecte imperfectie van de natuur en hoe die hem zowel een gevoel van harmonie als van onthechting van de materiële wereld biedt. Hij neemt overlevingsinstincten, rauwheid en complexiteit onder de loep, terwijl hij vol overgave vasthoudt aan eenvoud. Isaiah is voortdurend op zoek naar eerlijke manieren om zijn innerlijke wereld te delen, op zoek naar een gevoel van universele verbondenheid.

Curriculum Vitae

Beurzen, nominaties en prijzen
> 2018 : Sélection TALENT LAB par Les Théâtres de la Ville de Luxembourg – WHAT DOES NOT BELONG TO US

> 2021 : Sélection Petites Scènes Ouvertes PSO – Artiste sélectionnée Plateforme Grande Scène – DON’T YOU SEE IT COMING

> 2022 : Lauréate de la Bourse chorégraphique de fin de résidence à Annonay avec Vénus Anatomique

> 2022: 2nd Price Choreography at International Solo Tanz Festival in Stuttgart with the piece FÉVRIER

> 2023 : RIDCC with MEGASTRUCTURE, o.a. XL production Award 

> 2024 : AEROWAVES TWENTY 24 with MEGASTRUCTURE

Duet tussen man en vrouw op een podium met naakte achtergrond