Diego Sinniger

Diego Sinniger de Salas

Diego Sinniger is choreograaf en artistiek directeur van IN-motus co. en noemt zichzelf een kunstenaar zonder label. Hij is gepassioneerd door elke vorm van expressie die de gevoeligheid van het individu verdiept. Hij ontwikkelt zijn beweging vanuit een techniek die hij "muscular awareness" noemt en haalt zijn inspiratie uit hedendaagse dans, hiphop, circus of zelfs vechtsport.

Diego begon zijn opleiding in de wereld van de urban dance. Hij trainde zowel in Spanje als in New York. Tegelijkertijd studeerde hij hedendaagse dans in België, Frankrijk, Spanje en Duitsland en danste daarna bij enkele van de belangrijkste gezelschappen van Catalonië en Spanje.

In 2019 won Diego Sinniger de Scapino productieprijs op het Rotterdamse choreografieconcours RIDCC met zijn stuk COMA.

RIDCC

Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) is het grootste choreografieconcours voor duetten ter wereld en reikt naast partnerawards van gerenommeerde (inter)nationale gezelschappen ook een van de grootste dansprijzen ter wereld uit; de XL Production Award. Een productiebudget van 100.000 euro voor een nieuw te maken werk.

Jaarlijks nemen meer dan 300 choreografen uit bijna 50 landen deel. RIDCC werd in 2018 opgericht door Scapino dansers Maya Roest en Mischa van Leeuwen, die samen de artistieke directie vormen.

Curriculum Vitae

Geboren
1989, Barcelona (Spanje)

Opleiding
o.a.
Varium Dansa
CobosMika (SEEDS programme)

Beurzen, nominaties en prijzen
- Scapino productieprijs met COMA
- Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC, 2019)

Man kijkt camera in met handen voor gezicht in zwart wit.
"I’m impressed by the movement language of his work. As a choreographer he has the courage to show emotions in his work."

- Ed Wubbe

"COMA felt as a very challenging ritual on stage."

- Ed Wubbe