Serieus kijkende man in een studio met zwarte bril

Christophe Garcia

Danser en choreograaf Christophe Garcia bezocht de Rudra Béjart Studio-School, waar hij naast een gedegen dansopleiding ook in contact kwam met de theaterkunst, zang en percussie.

In 1998 maakte hij zijn professionele debuut bij het Béjart Ballet. Sindsdien heeft hij samen gewerkt met Robert Wilson, de Opéra de Marseille en het Grands Ballets Canadiens de Montréal. Hij werd lid van CAS PUBLIC in 2003. 
Naast zijn carrière als danser heeft Christophe Garcia een aantal choreografieën gemaakt speciaal voor het Jeune Ballet de France en het Jeune Ballet du Québec.

Hij is de oprichter en artistiek directeur/choreograaf van het Frans/Canadese (Marseille/Québec) dansgezelschap La [Parenthèse]. Voor zijn werk heeft hij verschillende internationale choreografieprijzen gekregen zoals Ballet Builders in New York 2007, Biennale Danza e Italia 2006, Internationaler Wettbewerb für Choreographen Hannover 2006, Festival des Arts de Saint Sauveur in Canada 2005.

In 2006 won Gacia de Scapino Productieprijs tijdens de Internationaler Wettbewerb für Choreographen Hannover waarmee hij een uitnodiging kreeg om een stuk te maken voor TWOOLS 9.

Werk voor Scapino