Yannick Wagenaar

Voordat Yannick zijn diploma behaalde aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem studeerde hij o.a. aan de Nationale Balletacademie Amsterdam en de ArtEZ Vooropleiding. Zijn eerste podiumervaring genoot hij bij Introdans in Arnhem. Yannick heeft seizoen 2012 - 2013 gedanst bij Scapino Ballet Rotterdam in o.a. Kathleen (Ed Wubbe), Romeo&Julia (Ed Wubbe) en Beautiful Freak (Marco Goecke).

Al vroeg in zijn danscarrière ontdekte Yannick een liefde voor lesgeven en besloot hij zich om te scholen tot docent. Hij is mede oprichter -en eigenaar van 010 DANCE Programm, Hij werkt sinds 2014 bij Scapino Academy als repertoire docent.

Yannick is als docent moderne danstechniek verbonden aan het Albeda Dans College in Rotterdam. Van 2014 tot 2018 was Yannick verbonden aan de ArtEZ Vooropleiding Theaterdans in Enschede waar hij jong talent begeleidde tijdens de eerste fase van een professionele dansopleiding. Ook hier verzorgde hij de lessen moderne danstechniek. Parallel aan zijn werk als docent houdt Yannick zich veel bezig met choreografie.

Naast zijn vaste lessen is hij een veelgevraagd gastdocent en choreograaf bij o.a. Summerdance Groningen, Korzo, Holland Dance Festival, Studio IN Dans, Talvandansen, de Dansloods en Kunstbende.

Geboren in
1990
Opleiding
Nationale Balletacademie Amsterdam, ArtEZ Vooropleiding, ArtEZ Dansacademie

Everyone has a body, so everyone can dance

Yannick
Geboren in
1990
Opleiding
Nationale Balletacademie Amsterdam, ArtEZ Vooropleiding, ArtEZ Dansacademie

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu