The Square2

Data 07 april 2022 t/m 10 juni 2022

Met een subtiele hint naar La Divina Commedia van Dante vertalen de vier makers van The Square 2 de reis van het inferno naar het paradijs naar het hier en nu en de persoonlijke uitdagingen van de coronatijd. Voortgestuwd door livemuziek met elementen uit de dance en ambient gaan de dansers op zoek naar innerlijke, vernieuwde kracht en inzicht.

Het toneel als ontmoetingsplek: dat is het uitgangspunt van The Square. Een nieuwe reeks avondvullende voorstellingen gemaakt door opkomend talent, waarin de artistieke samenwerking centraal staat.

Deze tweede editie gaat een internationaal gezelschap van jonge dansmakers op avontuur met de Nederlandse muzikant en producer Richard van Kruysdijk. De choreografen brengen elk hun eigen stijl en achtergrond mee en maken samen een energieke voorstelling die verrast en ontregelt.

Podcast

Kom alles te weten over The Square 2 in onze nieuwe podcastreeks.

Contentmaker Iris spreekt met de bedenker van het concept The Square: Ed Wubbe, interviewt componist Richard van Kruysdijk over de muziek en visuals en de choreografen vertellen over hun maakproces en inspiratie.

 

Credits

Artistieke leiding

Ed Wubbe

Choreografie

Mario Bermúdez Gil, Antonin ComestazRyan Djojokarso

Compositie, live muziek, videoprojecties

Richard van Kruysdijk

Toneelbeeld

Bart van Geldrop, Richard van Kruysdijk

Lichtontwerp
Xavier Spruit Bleeker
Kostuumontwerp
Petra Finke
Dansers

Bekijk de castlist

De pers over The Square2

NRC

"Verstilling, dreiging, agressie, uitbundigheid én hoop golven over het toneel."

Volkskrant

"Met The Square2, laat Scapino Ballet weer sterk en consequent uitvoerend werk zien."

ArtsTalk Magazine

"As usual, Scapino does not disappoint and The Square is already proving to be a rich and fertile vein of exciting new work."

De Makers

Mario Bermúdez Gil (Spanje) is choreograaf en artistiek directeur van het Spaanse gezelschap Marcat Dance. Hij heeft een intens fysieke stijl en haalt inspiratie uit wereldculturen, rituelen en landschappen. In 2018 won hij de Scapino partner award tijdens de eerste editie van het Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). Als onderdeel van deze award krijgt Mario deze kans om een dansstuk voor de dansers van Scapino te maken.

 

 

Ex-danser van Scapino Antonin Comestaz (Frankrijk) werkt sinds 2013 als freelance choreograaf en heeft flink wat prijzen en nominaties op zijn naam staan. "Comestaz lijkt een naam om in de gaten te houden", schreef Theaterkrant over hem. In Antonins werk staan vaak de absurde en duistere komische uitingen van het dagelijks leven en de mensheid centraal. Hij heeft een speelse, eigenzinnige en zeer innemende choreografische stijl.

 

De veelzijdige maker Ryan Djojokarso (Nederland) maakte eerder al een gedenkwaardig stuk voor de voorstelling TWOOLS 18: While the leaves are blowing. Hij heeft een eigen artistieke signatuur en maakt toegankelijke stukken met humor die een breed en cultureel divers publiek aanspreken. 

 

 

De basis voor The Square 2 wordt gelegd door de muziek en videoprojecties van Richard van Kruysdijk. Van minimalistisch tot stuwend, met een arsenaal aan elektronica maakt hij collages met elementen uit de dance en ambient. Daarmee bouwt hij - samen met de dansers en choreografen - intuïtieve klankwerelden die de dans voortstuwen.

 

 

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu