The Square

26 maart 2020 t/m 06 juni 2020

Het toneel als ontmoetingsplek. Dat is het uitgangspunt van The Square. Vier veelbelovende dansmakers en kunstenaars gaan samen op zoek naar wat hen onderscheidt en verbindt.

In The Square gaan drie choreografen en een spoken word artiest op avontuur. Het resultaat is een voorstelling waarin dansstijlen botsen, door elkaar vloeien en elementen uit hiphop en slam poetry voor spannende wendingen zorgen.

Antonin Comestaz geeft met zijn speelse dans een komisch absurde twist aan het alledaagse leven. In The Square zet hij de zintuigen op scherp met een inventief gebruik van geluid, muziek en beweging. Alba Carbonell Castillo zorgt voor pure danspoëzie. Vloeiend, ritmisch en met een vleugje magie. Justin de Jager laat de toeschouwer ademloos kijken naar zijn mix van moderne dans en ‘threading’, een hypnotiserend element uit de breakdance. En dan is daar Dox (Unorthadox). Spoken word artiest, muzikant, rapper, performer. Met zijn liefde voor ontregelen, verrassende improvisaties en het doorbreken van danscodes zorgt hij voor de vonk in het explosieve mengsel van The Square.

The Square is een voorstelling die niet door één choreograaf gemaakt had kunnen worden. Een voorstelling die verrast, ontregelt en bruist van de creativiteit. En het publiek meeneemt op avontuur.

TWOOLS 2.0

Met The Square geeft Scapino een nieuwe invulling aan de succesvolle reeks TWOOLS-voorstellingen, waarin op zichzelf staande stukken van diverse choreografen achter elkaar werden gepresenteerd. The Square is TWOOLS 2.0, een nieuwe manier van dans maken waarin juist samenwerking centraal staat.

26 maart 2020
t/m 06 juni 2020

Concept en regie

Ed Wubbe

Makers

Antonin Comestaz, Alba Carbonell Castillo, Justin de Jager, Unorthadox

Makers

Alba Carbonell
Choreograaf
Antonin Comestaz
Antonin Comestaz
Choreograaf
Unorthadox
Unorthadox
Musicus
Justin de Jager
Choreograaf
Menu