Scapino van dichtbij

Data 26 oktober 2019 t/m 27 november 2019

Voor Cultuurbuur ontwikkelt Scapino Ballet Rotterdam een speciaal programma voor in de Wijktheaters van Rotterdam. Een afwisselend programma met informatie, interactie en live dans uit de voorstelling Le Chat Noir. 

Le Chat Noir is onmiskenbaar een creatie van Scapinochoreograaf Ed Wubbe: theatraal, vol energie en emotie. Het stuk is een dansante en muzikale ode aan Parijs. Het fameuze Parijse theatercafé rond 1900 komt opnieuw tot leven in een mix van muziek, dans en variété. De flamboyante artiesten, uitgedost in prachtige kostuums, tonen de glans van het theaterleven, waarachter ook eenzaamheid en vergane glorie schuil gaan. Vrolijke operettemuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met ontroerende dans op muziek van Jacques Brel en Edith Piaf.

Programma

Het programma start met een inleiding over de rijke geschiedenis van Scapino, Nederlands oudste dansgezelschap. Ook het creatieproces van Le Chat Noir en Ed Wubbe’s inspiratie komen aan bod, ondersteund met beeldmateriaal. Vervolgens dansen een aantal Scapino dansers de mooiste fragmenten uit Le Chat Noir waarbij je als toeschouwer, door de kleinere setting, op de huid van de dansers zit en de choreografie en kostuums van dichtbij kan aanschouwen. Na de voorstelling is er de mogelijkheid om de dansers te ontmoeten, vragen te stellen en indien gewenst, om zelf in beweging te komen.
 
Ontmoet Scapino en laat je veroveren!
26 oktober - 20:15 u
De Buurvrouw - Hillegersberg
27 november 2019
In de Lugt - Overschie
Duur
75 min. zonder pauze
26 oktober - 20:15 u
De Buurvrouw - Hillegersberg
27 november 2019
In de Lugt - Overschie
Duur
75 min. zonder pauze

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2022 Scapino Ballet Rotterdam
Menu