Music in Motion

Data 05 juni 2020 t/m 31 oktober 2020

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Scapino Ballet Rotterdam hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw videoproject: Music in motion.

Scapinochoreograaf Ed Wubbe en RPhO innovator Mike Schäperclaus bedachten een coronaproof concept voor veertien dansers en achtendertig musici met muziek van Edvard Grieg. In de nieuwe realiteit van een samenleving op afstand zijn Scapino Ballet Rotterdam en het Rotterdams Philharmonisch Orkest op zoek naar nieuwe manieren van produceren en samenwerken.

Na een korte repetitieperiode in de studio’s van Scapino wordt de productie, die 02:41 min duurt, in twee dagen tijd opgenomen in de grote zaal van Theater Rotterdam Schouwburg. De première is vrijdag op 5 juni om 16.30 uur, gelijktijdig op de YouTube kanalen van Scapino Ballet Rotterdam en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In deze coronatijd waarin er geen live uitvoeringen met publiek mogelijk zijn, delen beide instellingen de sterke behoefte om te blijven creëren en het publiek te verwonderen met dans en muziek. Deze productie laat op creatieve wijze, zonder fysiek contact, een dialoog zien tussen dansers en musici. De noodzaak van contact en samenzijn, juist nu dat niet kan, wordt voelbaar en zichtbaar gemaakt. De hele productie is gefilmd vanuit het oogpunt van een danser of musicus waardoor er voortdurend oogcontact is. Op het stuwende In the Hall of the Mountain King van Edvard Grieg is de video een krachtig menselijk statement.

Choreograaf

Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf

Credits

Choreografie en concept

Ed Wubbe

Audio productie en concept
Mike Schäperclaus
Geluidsopname en audio post productie RPhO
Joos van Leeuwen Live Legends Music
Muziek
Edvard Grieg, In the Hall of the Mountain King uit de Peer Gyntsuite
Camera en editing
Justin Bekker
Kleedster
Mara Wap

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu