Dancing and the brain

Data 03 juni 2022

Een unieke avond met Scapino Ballet Rotterdam en neuropsycholoog Erik Scherder over de indrukwekkende positieve effecten van dans op het brein.

Wat doet dans bijvoorbeeld met het brein van kinderen en hoe belangrijk is dansen bij aandoeningen van het centraal zenuwstelsel? Na een succesvolle eerste editie in 2020 i.s.m. Het Nationale Ballet, is het nu de eer aan Scapino Ballet voor een Rotterdamse editie. Een onvergetelijke avond boordevol live dansoptredens en waardevolle en verrassende wetenschappelijke inzichten. Met bijdragen van Conny Janssen Danst, 1stMove, Havo/vwo voor Muziek en Dans, BLACK BIRDS / Dalton Jansen en Scapino Ballet Rotterdam.

Erik Scherder is bijzonder hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit en hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Scherder doet veel onderzoek naar de invloed van beweging op het brein en deelt deze kennis met een groot publiek, o.a. via landelijke TV programma’s. De wetenschapper heeft een missie om iedereen aan het dansen te krijgen.

Scapino Ballet Rotterdam besteedt door middel van verschillende (educatie)programma’s veel aandacht aan de maatschappelijke waarde van dans en de positieve effecten ervan op het lichaam.

Makers (o.a.)

Dalton Jansen
Choreograaf
Foto van Justin de Jager met geruit overhemd samen met een vrouwelijke danser
Justin de Jager
Choreograaf
Ed Wubbe (photo Bryndis Brynjolfsdottir)
Ed Wubbe
Choreograaf

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu