The
Blend

Data 24 september 2020 t/m 03 oktober 2020

Scapino begint het nieuwe seizoen niet in het theater maar in een Rotterdams icoon en werelderfgoed monument, de Van Nelle Fabriek. Vanaf 24 september danst Scapino hier twee weken lang de speciale voorstelling: The Blend.

Waar ooit exotische koffiesoorten werden gemengd tot spannende nieuwe smaken, mixt een groep jonge choreografen en muzikanten, onder regie van Ed Wubbe, in The Blend verschillende stijlen dans en muziek door elkaar. In een indrukwekkend decor van beton en staal krijgt het publiek een bijzondere kijkervaring, waarin stijlen met elkaar botsen of verrassend samengaan. Met bijdragen van de, uit de breakdance afkomstige, jonge Nederlandse choreograaf Justin de Jager, de Spaanse choreografe Alba Castillo en muzikant, rapper en spoken word artiest Dox (Unorthadox).

Livestream

Heeft u achter het net gevist? Op 30 september wordt The Blend ook via Livestream aangeboden. Vier hoogwaardige camera's zorgen ervoor dat u zich in de Van Nelle Fabriek waant en niets mist van The Blend. Kaarten zijn nu te koop voor 10 euro.

Concept
Ed Wubbe
Makers

Alba Castillo, Dox, Justin de Jager

Uw bezoek in tijden van Corona

Veelgestelde vragen

Makers

Alba Castillo
Choreograaf
Portretfoto van Unorthadox
DOX
Musicus
Foto van Justin de Jager met geruit overhemd samen met een vrouwelijke danser
Justin de Jager
Choreograaf

De jonge Nederlandse choreograaf Justin de Jager is een pionier in de opkomende breakdancediscipline ‘Threading’. In The Blend creëert hij een heel eigen wereld waarin de dansers met een oneindige opvolging van bewegingen als één lichaam in elkaar verstrengeld zijn. Ondanks zijn jonge leeftijd won hij vorig jaar de publieksprijs van het Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) en haalde hij de finale van Hollands Got Talent.

De Spaanse choreografe Alba Castillo maakt pure danspoëzie met een vleugje magie. In de oude distributiehal van de Van Nelle Fabriek bloeit een kinderlijke droomwereld op waarin fantasie en realiteit door elkaar lopen. Alba is soliste bij Ballet Theater Basel en wint als choreografe prijzen op alle festivals waar zij aan meedoet, van Kopenhagen tot Beijing.

De Rotterdamse spoken word artiest, muzikant, rapper en performer Dox (Unorthadox) staat in The Blend garant voor een spannende clash van culturen. Muzikanten en dansers dagen elkaar uit mee te gaan in verrassende improvisaties. Met zijn liefde voor ontregelen en het doorbreken van bestaande codes weet Dox een nieuwe dynamiek tussen dans en muziek te creëren.

DOX in het midden in een spotlight, met links en rechts dan hem elk twee dansers die ook in spotlichten staan
Vrouwelijke danser strekt haar been voor zich uit, mannelijke danser trekt haar terug aan haar linkerarm
Drie dansers met hand tegen het voorhoofd, met de andere armen en handen aan elkaar verbonden
Mannelijke danser met helm en giraar met achter hem een vrouwelijke danser die haar handen om hoog houdt
Zes dansers gekleed in het grijs, die elkaar vasthouden met de armen
Twee dansers met voorhoofden tegen elkaar, kijkend naar een danser onder hen die achterover buigt

Concept
Ed Wubbe
Makers

Alba Castillo, Dox, Justin de Jager

Uw bezoek in tijden van Corona

Veelgestelde vragen

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu