Voorstelling toegankelijk voor visueel beperkten

Op 5 juni 2019 presenteert Scapino Ballet Rotterdam in samenwerking met Stichting komt het Zien! een unieke editie van All hands on deck in Theater Rotterdam: een dansvoorstelling toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden.

Dankzij speciale audiodescriptie en een speciale inleiding kunnen visueel beperkten volgen wat er te zien is. Scapino is het eerste moderne dansgezelschap dat een voorstelling met audiodescriptie aanbiedt.

Tasten en voelen is voor visueel beperkten belangrijk om goede voorstelling te beleven. Daarom krijgen zij voor aanvang aan de voorstelling een speciale inleiding, een zogeheten touchtour, waarbij dansers, muzikanten, kostuums & decor aangeraakt mogen worden. Tijdens de voorstelling vertaalt een blindentolk de danstaal van All hands on deck via koptelefoons met draadloze ontvangers.

Stichting Komt het Zien!

Stichting Komt Het Zien! levert auditieve vertolkingen van podiumproducties voor blinden en slechtzienden. Vanaf 2014 heeft de stichting al meer dan honderd voorstellingen, van musical, toneel tot circus, toegankelijk gemaakt. De reacties spreken tot de verbeelding: "Dit is het verschil tussen ergens bij zijn of iets beleven!", “Het was ongekend bijzonder om samen met de rest van het publiek dezelfde voorstelling mee te maken”, “Ik heb eindelijk eens theater kunnen ‘zien’.”

Reserveer plaatsen met audiodescriptie

Plaatsen met audiodescriptie kunnen gereserveerd worden via theaterrotterdam.nl (kies voor de prijsknop ‘komt het zien’) of door te bellen met de kassa van Theater Rotterdam via 010 - 411 8110.

Contact

Scapino Ballet Rotterdam
Eendrachtsstraat 8
3012XL Rotterdam

tel: 010 - 414 24 14
(ma t/m vr 09:00 - 17:30)

info@scapinoballet.nl

Nieuwsbrief

© 2023 Scapino Ballet Rotterdam
Menu