Voor dansliefhebbers

Voor dansliefhebbers heeft Scapino Acdemy workshops voor alle leeftijden en niveaus. Naast dansworkshops bieden we ook tekenworkshops aan. Scapino Academy organiseert i.s.m. de theaters inleidingen voorafgaand aan de voorstelling waarin op een bijzondere manier meer wordt verteld over de voorstelling.

Inleidingen

Tijdens onze inleidingen bij voorstellingen vertellen we meer over het maakproces, de werkwijze van de choreograaf, zijn/haar inspiratiebronnen, de muziekkeuze, de creatie van de kostuums en het thema van de voorstelling.

Dansworkshops

De workshops vinden plaats bij Scapino in de studio's of in een geschikte ruimte in het theater, balletstudio of kunstencentrum. De workshops duren 60 of 90 minuten en er kunnen maximaal 25 leerlingen per workshop deelnemen (afhankelijk van de ruimte).

Scapino Repertoire Nr. 1

De Scapino Repertoire workshop is uitermate geschikt voor amateur- en semiprofessionele dansers v.a. 9 jaar en voor dansdocenten. Tijdens deze workshop wordt er een stukje choreografie aangeleerd uit één van de voorstellingen van Scapino die op dat moment door de Nederlandse theaters toert. Het niveau van de workshop wordt na goed overleg bepaald zodat er tijdens de workshop de juiste uitdaging zal zijn voor de deelnemers.

Scapino en moderne dans

Scapino Ballet Rotterdam staat voor spraakmakende, avontuurlijke en vernieuwende moderne dans. Tijdens deze workshop staat de techniek van de moderne dans centraal. D.m.v. verschillende oefeningen en een choreografie ervaren de deelnemers wat moderne dans is en leren ze de specifieke kenmerken van Ed Wubbe's stijl van moderne dans waar Scapino zo bekend om is.

Aanmelden
scapinoacademy@scapinoballet.nl of 010 414 24 14
 

Contact formulier

Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Menu