Voor dansliefhebbers

Voor dansliefhebbers heeft Scapino Acdemy workshops voor alle leeftijden en niveaus. Naast dansworkshops bieden we ook tekenworkshops aan. Scapino Academy organiseert i.s.m. de theaters inleidingen voorafgaand aan de voorstelling waarin op een bijzondere manier meer wordt verteld over de voorstelling.

INLEIDINGEN

Tijdens onze inleidingen bij voorstellingen vertellen we meer over het maakproces, de werkwijze van de choreograaf, zijn/haar inspiratiebronnen, de muziekkeuze, de creatie van de kostuums en het thema van de voorstelling.

DANSWORKSHOPS

De workshops vinden plaats bij Scapino in de studio's of in een geschikte ruimte in het theater, balletstudio of kunstencentrum. De workshops duren 60 of 90 minuten en er kunnen maximaal 25 leerlingen per workshop deelnemen (afhankelijk van de ruimte).

Scapino Repertoire Nr. 1

De Scapino Repertoire workshop is uitermate geschikt voor amateur- en semiprofessionele dansers v.a. 9 jaar en voor dansdocenten. Tijdens deze workshop wordt er een stukje choreografie aangeleerd uit één van de voorstellingen van Scapino die op dat moment door de Nederlandse theaters toert. Het niveau van de workshop wordt na goed overleg bepaald zodat er tijdens de workshop de juiste uitdaging zal zijn voor de deelnemers.

Scapino en moderne dans

Scapino Ballet Rotterdam staat voor spraakmakende, avontuurlijke en vernieuwende moderne dans. Tijdens deze workshop staat de techniek van de moderne dans centraal. D.m.v. verschillende oefeningen en een choreografie ervaren de deelnemers wat moderne dans is en leren ze de specifieke kenmerken van Ed Wubbe's stijl van moderne dans waar Scapino zo bekend om is.

Aanmelden
scapinoacademy@scapinoballet.nl of 010 414 24 14

TEKENWORKSHOP

Tekenworkshop

Humphrey Bennet geeft al ruim 25 jaar met veel plezier professionele tekencursussen. Deze workshop is een unieke kans om op muziek de dansers van Scapino Ballet in beweging te schetsen en te tekenen. De tekenworkshop zal plaatsvinden in Rotterdam.

 

Contact

Scapino Ballet Rotterdam

Eendrachtsstraat 8
3012 XL Rotterdam
tel: 010 - 414 24 14
(ma. t/m vr. 09.00 - 17.30)
fax: 010 - 413 22 50

Email algemeen:
info@scapinoballet.nl

Email afdeling marketing & communicatie:
publiciteit@scapinoballet.nl

Email afdeling educatie (Scapino Academy):
scapinoacademy@scapinoballet.nl

Email afdeling techniek:
techniek@scapinoballet.nl

Contact formulier

Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk alle voorstellingen