Voor bedrijven en verenigingen

Eén van de pijlers van Scapino Academy is het creëren van nieuwe en bijzondere activiteiten. Door buiten de gebaande paden te treden gaat Scapino Academy op zoek naar nieuwe doelgroepen en zoekt de aansluiting bij lokale initiatieven om cultuurparticipatie te bevorderen. Naast het organiseren van activiteiten op culturele centra en buurthuizen gaat Scapino Academy vanaf seizoen 2014-2015 aan de slag met de thema's Dans & Gezondheid en Dans & Sport d.m.v. verschillende activiteiten.

Wilt u als bedrijf een activiteit bij Scapino Ballet organiseren of in het theater bij een bezoek aan een Scapino voorstelling? Neem gerust contact op met Scapino Academy voor het bespreken van de mogelijkheden.

Dans & Gezondheid

Scapino Ballet Rotterdam is een partner van stichting Dance for Health die zich inzet om door middel van dans de kwaliteit van leven, in bijzonder dat van mensen met Parkinson, te verbeteren. De danslessen van Dance for Health geven de deelnemers energie, stimuleren de creativiteit en verbeteren de mobiliteit.

In Goes is Scapino Academy in samenwerking met Kinderdiabetes Expertise Centrum Zeeland gestart met het geven van workshops dans en beweging aan kinderen en jongeren met diabetes. De deelnemers worden voor en na de workshop onderzocht en krijgen inzicht in hun eigen bewegen en de invloed op hun bloedglucose. Vrij van angsten kunnen bewegen is goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van deze kinderen. Met dans als bewegingsvorm leren de diabeteskinderen beter hun grenzen kennen. Dit helpt ze om zich bewust, sterk en gelijkwaardig te voelen.

Dans & Sport

Als professionele danser bedrijf je topsport! Dagelijks trainen, repeteren en gemiddeld 3x per week op de bühne staan en een topprestatie leveren. Voor het creëren van 1 minuut choreografie staat gemiddeld 8 uur repetitie in de studio. Dans en sport kennen vele raakvlakken maar zijn nog weinig benoemd. Graag zoekt Scapino Academy de verbinding met dans & sport. Dans zorgt voor kracht, souplesse, en lichaamsbewustzijn. De basisoefeningen klassiek ballet aan de barre zijn een ideale warming-up van lichaam en geest. Scapino Academy onderzoekt momenteel bij welke sporten dans de training en techniek van de sport kan versterken en heeft inmiddels een workshop voor het dames turnen ontwikkeld.
 

Contact formulier

Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Menu